Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Popüler Analist Gözde Altcoin İçin Bitcoin’e Karşı Uyardı: Yarı Yarıya Düşecek!

Popüler kripto para analisti Benjamin Cowen, Cardano (ADA) için Bitcoin karşısında %55’lik düşüş beklentisini paylaşarak dikkatleri üzerine topladı.

Analist Benjamin Cowen 21 Eylül tarihli bir sosyal medya paylaşımında, ADA yatırımcılarını üzecek bir tahminde bulundu. Paylaştığı analizde ADA/BTC işlem çifti üzerinden konuşan analist %55’lik bir düşüşü işaret etti.

ADA’nın yaz ayları boyunca 800-1.200 sat arasında seyrettiğini hatırlatan deneyimli isim, hedef olarak 400 sat bölgesindeki destek seviyesini gösterdi. ADA söz konusu 400 sat seviyesini son olarak 2020 yılının başlarında test etmişti. Söz konusu destek testinin gerçekleştiği esnada ADA‘nın dolar karşısındaki fiyatı ortalama 0,043 dolar seviyesindeydi.

Analist gönderisinde düşüş hareketinin önümüzdeki aylarda gerçekleşebileceğini belirtirken dikkat çeken şu ifadelere yer verdi:

Geçtiğimiz yaz aylarını 800-1200 sat aralığında geçirdikten sonra ADA/BTC önümüzdeki aylarda 400 sat seviyelerine düşecek gibi görünüyor.

Analist her ne kadar ADA için düşüş yönlü beklentiler içerisinde olsa da bu beklentilerin Bitcoin (BTC) paritesi üzerinden hesaplandığını göz ardı etmemek gerekiyor. ADA’nın dolar karşısındaki fiyatının halihazırdaki 0,244 dolar bandında sabit kaldığı fakat Bitcoin’in yükseliş yönlü bir ivme yakaladığı senaryoda da ADA/BTC paritesi kaybeden taraf olacaktır.

CoinGecko verilerine göre 24 saat içerisinde %1,3 değer kaybeden ADA, yazım esnasında 0,244 dolardan alıcı buluyor. ADA, Bitcoin karşısında ise 920 sat bölgesinde konumlanıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!