Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Popüler Analiste Göre Bitcoin’de Ayı Tuzağı Onaylandı: Büyük Yükseliş Başlıyor Mu?

Popüler teknik analist Gert Van Lagen, Bitcoin’de (BTC) oluşan formasyona dikkat çekerek yükseliş için onayların alındığını ima etti.

Gert Van Lagen 26 Mayıs tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, Bitcoin haftalık grafiğinde oluşan ters omuz baş omuz (TOBO) formasyonuna dikkat çekti ve ayı tuzağı onaylandı dedi.

Resim

Analist oluşan TOBO’nun yakın zamanda kırılım göstererek bir yükseliş işareti verdiğinin ayrıca 200 haftalık fiyat ortalamasının (SMA200) test edilmesine rağmen aşağı yönlü bir kırılım gerçekleşmediğinin altını çizdi.

Lagen 200 haftalık ortalamanın test edilmesini bir ayı tuzağı olarak değerlendirdi. Ayı tuzakları fiyatın düşeceğine dair yatırımcıları yanılgıya uğratan bir fiyat formasyonu olarak değerlendirilir.

Resim

Öte yandan analist TOBO’nun bir Elliot Dalga kurulumunun dördüncü dalgasını oluşturduğunu belirtti. Kurulumun tamamlanması durumunda 5. dalgada bir fiyat patlaması gerçekleşeceğini dile getiren analist, fiyat hedefinin 170 ile 200 bin dolar arası olduğunu ifade etti.

Coingecko verilerine göre son 30 gün içerisinde %7,7 değer kaybeden Bitcoin, son 24 saat içerisinde %0,9 yükseliş yaşayarak yazım itibariyle 26.701 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!