Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Karşıtı Ünlü Ekonomistten Şaşırtıcı Paylaşım: Bitcoin’e Mi Yöneliyor?

Bitcoin (BTC) karşıtlığıyla tanınan altın destekçisi Peter Schiff, Bitcoin ağında NFT çıkartmasının ardından gündeme geldi.

Peter Schiff, Market Price takma adlı sanatçıyla ortak bir NFT projesini hayata geçirdi. Bitcoin ağındaki Ordinals teknolojisinden faydalanan NFT koleksiyonunun Schiff tarafından tanıtılması topluluğun dikkatini çekti. Yıllardır Bitcoin karşıtı söylemlerde bulunan Schiff’in böyle bir projeyi paylaşması, hesabının ele geçirilmiş olabileceği ihtimalini bile akıllara getirdi.

GOLDEN TRIUMPH” adlı NFT koleksiyonu 50 parçadan oluşuyor ve her eserin somut olarak çizilmiş bir tablo halinde karşılığını bulunuyor. Eserler açık artırma usulü satılacak ve satış işlemi 9 Haziran günü gerçekleşecek.

Schiff’in beklenmedik bir şekilde Bitcoin ağında NFT işine girmesine elbette birçok sosyal medya kullanıcısından ilginç yorumlar geldi. Kullanıcılardan birisi “Yani Bitcoin’in bir değeri yok ama Bitcoin ağında altın NFT’si çıkarınca bu değerli oluyor öyle mi?sorusunu yöneltti ve Schiff net bir şekilde “Doğruyanıtını verdi.

Birçok kullanıcı tarafından “Aramıza hoş geldin” şeklinde yapılan yoruma “Hayır, henüz gelmedim.” şeklinde dönüş yapan Schiff, cevaplarında şu ayrıntılara yer verdi:

Hayır, henüz bu topluluğa dahil değilim. Ancak bu NFT koleksiyonu sayesinde en kararlı Bitcoin eleştirmenlerinden birini anma şansına sahipsiniz. Eğer Bitcoin hakkında yanılıyorsam söz konusu orijinal baskılar bir gün çok değerli olabilir.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!