Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Başkent’i Pekin’den Web3 Raporu: Binance CEO’su CZ’den Zamanlama Vurgusu

Pekin Bilim ve Teknoloji Komisyonu’nun Web3 gelişimine dair detaylı bir izahname yayınlamasının ardından Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ) ilginç vurgusu yaptı.

Çin başkenti Pekin’in Bilim ve Teknoloji Komisyonu, Web3’ü geniş kitlelere anlatmak ve gelişimini sağlıklı şekilde sürdürmek adına bir izahname (whitepaper) yayınladı. Yerel haber ajansı The Paper’ın içeriğine göre web3 endüstrisinin yenilikçiliğini ve gelişimini teşvik etmeyi amaçlayan bu izahname birçok detayı da beraberinde getirdi.

Binance CEO’su CZ, konu hakkında sosyal medya üzerinden açıklamada bulunarak Hong Kong’un 1 Haziran’da bireysel ve kurumsal müşterilere kripto para ticaretinin önünü açacağını hatırlattı ve Pekin tarafından gelen bu adımın ilginç bir zamanlaması olduğunu vurguladı:

Pekin hükümeti teknoloji komitesi 1 Haziran’da Hong Kong tarafında gerçekleşsek gelişmelerin beklentisine paralel olarak bir izahname yayınladı. Bu ilginç bir zamanlama.

Komisyon tarafından sunulan Web3 İnovasyon ve Kalkınma İzahnamesi (2023)”, Web3’e verilen değerin altı çizilirken Pekin’i dijital ekonomi için küresel bir inovasyon merkezi olarak inşa etmeyi amaçladıklarına yer verildi. Komitesi direktörü Yang Hongfu verdiği demeçte, kentin Chaoyang bölgesine bu amaç doğrulusunda 2025 yılına kadar her yıl en az 14 milyon dolar yatırım yapılacağı vurgulandı.

Öte yandan yayınlanan bu izahname ve yapılan açıklamalar Pekin hükümeti içerisinde çok fazla söz hakkı olmayan bir kurumdan geliyor. Piyasa uzmanlarına göre Çin’in ana gelişim hedefinde halen daha Metaverse ve yapay zeka gibi teknolojiler bulunuyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!