Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple-SEC Davası Yakında Çözülecek Mi? Balinalardan Yüklü Alım!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile davasının yakında çözümleneceği düşünülen Ripple (XRP),Bitcoin (BTC) ve Ethereum’u (ETH) geride bıraktı.

SEC ile arasında uzun yıllardır süren dava bulunan Ripple’ın yerel token’ı XRP, son 1,5 haftada %15’e yakın değer kazanarak mayıs ayı içerisinde yükseliş performansı bakımından Bitcoin ve Ethereum’u geride bıraktı.

Balinalardan Yüklü Alım

Yatırımcıların SEC ile arasında devam eden kayıtsız menkul kıymet satışına dair davanın yakın zamanda çözüleceğine dair inancın özellikle balinalar tarafından alımları hızlandırdığı görüldü.

Bu noktada özellikle Ripple CEO’su Brad Garlinghouse’un ve çeşitli hukukçuların söylemleri hukuksal sürecin sonuna yaklaşıldığını düşündürüyor. Geçtiğimiz günlerde Hogan&Hogan hukuk bürosu ortaklarından Jeremy Hogan, Brad Garlinghouse’un bir gönderisine yaptığı yorumda, Ripple davasında her 9 haftada bir önemli bir karar verildiğine işaret ederek geçmiş verilere göre temmuz ayının ortasında özet kararın yayınlanabileceğini öne sürdü.

On-chain veriler 10 milyon ile 1 milyar XRP bakiyesi bulunan balinaların mayıs ayı içerisinde 290 milyon XRP alımı yaptığını ortaya koydu.

Ripple (XRP) Fiyat Tahmini - Balina Cüzdan Bakiyeleri. Mayıs 2023.

SEC’ye Karşı Zafer Henüz Fiyatlanmadı

Topluluğun genelinin balinalar ile benzer doğrultuda görüşe sahip olmadığı analitik platformlarının metriklerine yansıdı.

Santiment’in eğilim beklentilerini yansıta Ağırlık Duyarlılık metriğinin 19 Mayıs tarihinde nötr bölgeye yaklaşmasının ardından -0,8 ile negatif bölgeye ilerlediği görüldü.

Bu noktada nihai kararın yaklaştığına dair inancın artması durumunda XRP fiyatının daha fazla zemin kazanmasının olası olduğu vurgulandı.

Dalgalanma (XRP) Fiyat Tahmini - Ağırlıklı Duyarlılık. Mayıs 2023

Yatırımcı Davranışları %30’luk Bir Artışı Ön Görüyor

Öte yandan XRP maliyeti ile piyasa değeri arasındaki farkın son zamanlardaki %10’luk artışına rağmen yatırımcıların büyük bir bölümünün karının %2 ile sınırlı kaldığı görüldü.

Tarihsel veriler kar satışlarının yaklaşık %7’lik kar seviyesinde yoğunlaştığına dikkat çekerken veriler ışığında önemli bir dirençle karşılaşmadan fiyatın 0,5 dolara kadar yükselebileceği öne sürüldü.Ripple (XRP) Fiyat Tahmini - MVRV Oranı. Mayıs 2023

Coingecko verilerine göre son 30 gün içerisinde %3,2 değer kazanan XRP, son 24 saat içerisinde %1,7 yükseliş yaşayarak yazım itibariyle 0,47 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!