Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Popüler Kripto Para Borsası Bazı Müşterileri İçin USDT’yi Delist Edecek!

Popüler kripto para borsası Crypto.com Kanadalı müşterileri için Tether (USDT) işlemlerini durduracağını ve delist edeceğini açıkladı.

Crypto.com tarafından Kanadalı müşterilere gönderilen bir e-postada, stablecoin USDT’nin platformdan kaldırılacağı beyan edildi. Crypto.com tarafından alınan bu kararın FTX çöküşünün ardından dünyanın dört bir yanındaki düzenleyicilerin merkezi borsalara (CEX) yönelik incelemelerini artırması sonucunda devreye konulduğu ifade edildi. Tüm USDT işlem çiftlerinin yanı sıra para yatırma ve çekme işlemlerinin de 31 Ocak günü durdurulacağı belirtildi. Bu süreden sonra borsada kalan tüm USDT bakiyeleri otomatik olarak USDC’ye dönüştürülecek.

Bir borsa sözcüsü alınan bu kararın Ontario Menkul Kıymetler Komisyonu’nun (OSC) talimatlarına uygun olduğunu vurguladı ve yasal çerçevede faaliyet göstermenin önemli olduğunu ifade etti. Yakın tarihte Kanada Menkul Kıymetler Yöneticileri (CSA) tarafından yapılan bir açıklamada, Kanada sermaye piyasalarında stablecoinlerin mevcut rollerinin araştırıldığı ve bir değerlendirme sürecine tabi tutulacağı duyurulmuştu.

Özellikle Terra (LUNA) ekosisteminin stablecoin’i olarak işlev gören UST‘nin şok yaratan çöküşünün ardından devletler ve düzenleyici kurumlar bu konudaki çalışmalarını hızlandırdı. Buna paralel olarak da göz önünde bulunan ve milyarlarca doları bünyesinde barındıran borsalar düzenleyici çerçeveler doğrultusunda politikalarında değişikliğe gitmeye başladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!