Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Önde Gelen Kripto Borsası Müşteri Varlıklarının Yüzde 90’ını Binance’de Tutuyor!

Hindistan’ın önde gelen kripto para borsası WazirX’in rezerv kanıtı, müşteri varlıklarının %90’ının Binance cüzdanlarında tutulduğunu ortaya çıktı.

On-chain analitik şirketi CoinGabbar, WazirX’in rezerv kanıtına dair rapor yayınladı. Rapora göre borsa bünyesinde tutulan toplam varlıkların yaklaşık 260 milyon dolara denk gelen %92’sinin Binance cüzdanlarında tutulduğu ortaya çıktı.

Raporda, WazirX bünyesinde an itibarıyla 268 milyon dolar değerinde varlık olduğu görüldü. Varlıklar arasında en büyük payı yaklaşık 55 milyon dolarla Shiba Inu (SHIB) alırken Ethereum (ETH) 26,8 milyon dolarla ikinci sırada yer aldı. Bitcoin’in (BTC) ise şaşırtıcı bir şekilde 23,6 milyon dolarla üçüncü sırada olduğu görüldü.

Öte yandan WazirX, yayınladığı bir blog yazısı ile raporu doğruladı. Borsa tarafından yayımlanan blog yazısında, varlıkların %90’ının Binance bünyesinde tutulduğunu ve kalan %10’unun ise sıcak cüzdanlarda saklandığını bildirdi. Hindistan’ın en yüksek hacimli ve rezerv bakımından en büyük borsası olduklarının altını çizen WazirX ayrıca borsanın sahip olduğu varlıklarının kullanıcı varlıklarından daha fazla olduğunu da vurguladı.

WazirX Başkan Yardımcısı Rajagopal Menon, kullanıcı varlıklarının Binance cüzdanlarında saklanmasına rağmen kontrollerinin sağlanmasına yarayan bir API’ye sahip olduklarını bildirdi.

CoinGabbar kurucu ortağı Sudeep Saxena ise WazirX’in mevcut varlıklarının büyük bir kısmını Binance’in onları tasfiye etmesi sonucu kaybedebileceğinin altını çizerken daha öncesinde rezerv kanıtlarını paylaştıkları CoinDCX ve SunCrypto gibi diğer borsaların da benzer durumda olduklarını belirtti.

Geçtiğimiz yılın ağustos ayında WazirX kurucu ortağı Nischal Shetty ve Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ) arasında çıkan WazirX’in kontrolü hakkında tartışmalar göz önünde bulundurulduğunda WazirX varlıklarının güvenliği kullanıcıların kafasında soru işaretleri oluşturdu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!