Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’nin Dev Kripto Borsası Bu Ülkeyi Gözden Çıkardı: Operasyonları Azaltıyor

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase, operasyonların çoğunun tasfiye edilmesine karar vererek Japonya birimini gözden çıkardı.

Coinbase İş Geliştirme ve Uluslararası Başkan Yardımcısı Nana Murugesan 10 Ocak tarihinde Bloomberg’e yaptığı açıklamada, Japonya’daki operasyonların çoğunun tasfiye edilmesine karar verildiğini ve bu kapsamda personelin büyük bir kısmının işten çıkarılacağını bildirdi. İşine son verilecek personel sayısına dair bir ayrıntı vermeyen Murugesan, alınan kararın yönetim için oldukça zor olduğunu vurguladı.

Murugesan, borsanın Japonya’daki birimin satılıp satılmayacağı sorusunu ise şirketin potansiyel birleşme ve satın alma faaliyetleri hakkında yorum yapmayacağını söyleyerek yanıtsız bıraktı.

İşten çıkarmalar hakkında bir zaman çizelgesi belirlemek için Japon regülatörlerle yakın bir şekilde çalışıldığını ifade eden Murugesan, Japonya CEO’su Nao Kitawaza’nında bu görüşmelerde yer aldığını belirtti. Murugesan ayrıca bu durumdan etkilenen çalışanlara şirket tarafından kapsamlı bir destek paketi verileceğinin altını çizdi.

Coinbase yakın geçmişte yeniden yapılanma kapsamında 950 çalışanının işine son vereceğini duyurmuştu. Borsa bu hamleleri ile mevcut ayı piyasası koşullarında işletme maliyetlerini büyük oranda düşürmeye çalışıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!