Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’nin En Büyüğü Coinbase Yeniden Yapılanıyor: 950 Çalışanın İşine Son Verdi

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase, kripto para piyasasındaki resesyonu gerekçe göstererek şirketin yeniden yapılanması kapsamında bazı projeleri kapatacağını ve 950 çalışanın iş akdini sonlandırdığını duyurdu.

Coinbase CEO’su Brian Armstrong 10 Ocak tarihinde Coinbase resmi web sitesi üzerinden yayınlanan gönderide, kripto para piyasalarındaki resesyonu gerekçe göstererek yeniden yapılanma kapsamında 950 çalışanın işine son verdiklerini açıkladı. Armstrong ayrıca geleceğini parlak görmedikleri bazı projeleri de sonlandıracaklarını ve yola diğer projelerle devam edeceklerini belirtti. CEO, yapılan işten çıkarma ile maliyetlerin önemli ölçüde azalmasını ve daha verimli bir ekibe sahip olmayı hedeflediklerini bildirirken müşterilere Coinbase’in ekonomik altyapısının hala iyi olduğu mesajını verdi.

Armstrong düşen kripto para fiyatlarını ve sektördeki skandalların neden olduğu güvensizliğe değinerek mevcut zorlu koşulları atlatabileceklerini ancak gelecek fırsatları daha iyi değerlendirebilmek için kaynakları etkili kullanmaları gerektiğini dile getirdi. Armstrong yapılan işten çıkarmanın işletme maliyetlerini yaklaşık %25 azaltacağını da ekledi. CEO ayrıca her şeye rağmen borsanın birçok rakibinin elenmesi, kripto para piyasalarının dolandırıcılardan arınması ve düzenleyici netliğin sağlanması açısından bu kripto kışını faydalı bulduğunu da açıklamalarına dahil etti.

İşten çıkarılan çalışanların halihazırda Coinbase altyapısına erişiminin kesildiğini belirten Armstrong, kararı çalışanlara beklenmedik bir şekilde açıkladığı için üzgün olduğunu ancak müşteri verilerinin güvenliğini sağlamak için bunu yapmaları gerektiğini öne sürdü. Çalışanların performanslarının işten çıkarma kararı üzerinde etkili olmadığını vurgulayan Armstrong tüm çalışanlara teşekkür etti, kapsamlı bir destek paketi ve iş bulma fırsatı ile işten çıkarılan çalışanların destekleneceği sözünü verdi.

Öte yandan Coinbase ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) sunduğu beyanda, işten çıkarmaların yaklaşık 58 ila 68 milyonu nakit olmak üzere toplamda 149 ila 163 milyon dolara mal olacağını ve bu maliyetin 91 milyon dolar kadarını vergilerden mahsup etmeyi planladıklarını belirtti.

Coinbase 2022 yılının Haziran ayında da benzer bir açıklama yaparak personelinin %18’ine denk gelen yaklaşık 1.100 kişinin işine son vermişti. Armstrong haziran ayında yaptığı açıklamada, son iki yılda çok büyüdüklerini ve maliyetlere dikkat etmeleri gerektiğini belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!