Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mayıs Çöküşünü Bilen Analist Uyardı: Bitcoin ve Altcoin Yükselişleri Boğa Tuzağı!

Mayıs çöküşünü tahmin eden Twitter fenomeni ve kripto para analisti “il Capo Of Crypto”, Bitcoin (BTC) ve kripto paralarda son günlerde yaşanan yükselişlerin bir boğa tuzağı olduğunu öne sürdü.

Fenomen analist Capo sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, son günlerde yaşanan yükselişlerin olası bir tuzak olabileceğine dair uyarıda bulundu. Bitcoin’in bir direnç seviyesinde olduğunu işaret eden Capo, kripto paraların yeni bir “düşüş öncesi hazırlık” yaptıklarını belirtti. Takipçilerine “Neden bu fiyattan almak istiyorsunuz? Yükselişi kaçırma korkusu (FOMO) yüzünden mi?” sorusunu yönelten analist, yükseliş için teyit göremediğini söyledi.

Grafiğe uzaktan bakın ve kendinize sorun: Neden buradan satın alıyorum? FOMO yüzünden mi? Düşüş trendinin başlangıcından bu yana olduğu gibi rastgele altcoinlerin rastgele pumplandığını görüyorsunuz ve satın alma ihtiyacı hissediyorsunuz. Bunun dip olabileceğini düşünebilirsiniz. Ancak, henüz tek bir yükseliş teyidi yok.

Capo ayrıca Bitcoin ve birçok altcoin’de görülen kısa süreli yükseliş rallilerine atıfta bulunarak hepsinin bir ayı retest‘i olduğunu ve buralardan satın almadığını dile getirdi.

Mayıs ayından önce düşüş uyarısında bulunan Capo, yaptığı doğru tahminlerle öne çıkmıştı. Capo daha önce de Bitcoin boğalarının mevcut ayı piyasasının en düşük seviyesi olan 15.700 dolardan bir ralliyi ateşlemiş olabileceğini ancak bu sıçramanın Bitcoin’in haziran ayındaki yukarı yönlü rallileri sırasında görülenlerden önemli ölçüde daha küçük olduğunu ifade etmişti.

Söz konusu kısa süreli yükselişleri “dead cat bounce” (ölü kedi sıçraması) olarak adlandıran Capo, son analizinde trendin hala düşüş yönlü olduğunun altını çizmiş ve Bitcoin’in 12.000 dolara kadar düşme potansiyele değinmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!