Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Popüler Kripto Para Borsasının Kurucusu Dolandırıcılıkla Suçlanıyor: 8 Yıl Hapis İsteniyor

Güney Koreli Savcılar, Güney Kore merkezli kripto para borsası Bithumb’ın eski başkanı için dolandırıcılık suçu sebebiyle sekiz yıl hapis talebinde bulundu.

Güney Koreli savcılar geçtiğimiz günlerde yapılan bir mahkeme talebinde, Güney Kore kripto borsası Bithumb’u işleten Bithumb Holdings‘in eski başkanı Lee Jung-hoon‘un 70 milyon dolarlık dolandırıcılık sebebiyle sekiz yıl hapis cezasına çarptırmasını istedi.

Savcılara göre Lee, Bithumb Holdings’i satın almasını sağlayacak bir anlaşmanın müzakereleri sırasında BK Group’un başkanı Kim Byung Gun‘dan 70 milyon dolar para aldı ve verdiği token listeleme sözünü hiçbir zaman yerine getirmedi.

Davanın detaylarına baktığımız zaman Bk Gruop başkanı Kim’in Bithumb’ın BXA token’ını listelemesi ve token satışından elde edilen geliri satın alma için kullanması şartıyla eski Bithumb Holdings başkanına 70 milyon dolarlık bir “sözleşme ücreti” ödediği anlaşılıyor.

İddialara göre söz konusu BXA tokenları, Bithumb’da hiçbir zaman listelenmedi ve anlaşma tamamlanamadı. Buna rağmen Jung-hoon söz konusu 70 milyon doların geri ödemesi gerçekleştirmedi.

Yerel basın kuruluşu Yonhap’a göre karar 20 Aralık’ta açıklanacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!