Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Teknoloji Devi Nokia Metaverse Teknolojisinin Cep Telefonlarının Yerini Alacağına İnanıyor

Çokuluslu bir bilgi teknolojileri ve telekomünikasyon şirketi olan Nokia, metaverse teknolojisinin bugün bilinen cep telefonu trendinin yerine geçebileceğini düşünüyor.

Nokia, önümüzdeki süreçte metaverse teknolojisinin cep telefonu kullanımının yerine geçebileceğini iddia ediyor. Nokia’nın baş strateji ve teknoloji sorumlusu Nishant Batra tarafından öne sürülen iddia doğrultusunda, artan metaverse merakı çığ gibi büyüyecek ve önü alınamaz bir hale gelecek.

Önümüzdeki on yılı işaret eden cep telefonu sisteminin öncüsü olan Nokia, her ne kadar cep telefonları piyasalarda görülmeye devam etse de metaverse ile iletişimin birincil seçenek olacağını belirtiyor. Fakat bunula birlikte bu metaverse tabanlı geleceğin meyve vermesi için hizalanması gereken birkaç önemli faktör bulunuyor.

Nokia’nın Dijital Geleceğinin Anahtarları

Nokia, bu dijital tabanlı dünyanın yükselişinin, Meta gibi şirketlerin metaverse’i bir trend haline getirmek için yaptıkları baskı da dahil olmak üzere birkaç önemli faktörle ilişkilendiriyor. Ayrıca tüketicilerin kurumlardan çok fiyat ve biçim konusunda endişeli olduğunun altı çiziliyor.

Nishant Batra konuyla ilgili açıklamasında şu dikkat çeken ifadelere yer verdi:

Teknolojinin hem şirketler hem de tüketiciler tarafından yaygın olarak benimsenmesi, gerçekten başarılı olması için kritik öneme sahip olacak. Bu aynı zamanda uygun fiyatlı, ergonomik kablosuz bağlantılı VR ve AR cihazlarının mevcudiyetine de bağlı olacaktır.

Şirkete göre, metaverse’ün gelişimi sanal gerçeklik (VR) başlıklarının ve artırılmış gerçeklik gözlüklerinin kullanımıyla desteklenecek ve kullanıcıların çeşitli etkinliklerde etkileşim kurmasına olanak tanıyacak. Nokia, tüm bu bağlantıların güvenlik açıkları oluşturacağını tahmin ediyor ve şirket ayrıca meta veri tabanındaki kullanıcıları güvence altına almak için çalışıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!