Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cumhurbaşkanlığı Açıkladı: Dijital Türk Lirası’nın Testleri 2023 Yılı İçerisinde Başlayacak

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı 2023 programı Resmi Gazete’de yayınlandı. Programda dijital Türk Lirası’na dair hedefler dikkat çekti.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı 25 Ekim tarihinde Resmi Gazete’de 2023 programını yayınladı. Programda Dijital Türk Lirası’nın testlerinin ve entegrasyonunun 2023 yılı içerisinde tamamlanacağı açıklandı.

Cumhurbaşkanlığı programda, Merkez Bankası Dijital Türk Lirası Araştırma Geliştirme Projesi ikinci faz bulguları kapsamında Dijital Türk Lira’sının ödemeler için kullanımının testlerine başlanacağı belirtti. Programda yer alan bir başka hedef ise Dijital Türk Lirası’nın bankacılık ve ödeme sistemlerine entegrasyonunun tamamlanacağı oldu. Programda bankalar ile toptan dijital para çalışmaları üzerinde AR-GE ve test çalışmalarının yapılacağı açıklandı.

Programda dijital finansa dair açıklanan bir diğer hedef finansal teknoloji firmalarına fırsat eşitliği sağlayan güvenli bir finansal teknoloji ekosisteminin oluşumunu destekleyecek ” Düzenleme Deney Alanı ve Endüstri Deney Alanı” oluşturulacağı oldu. Ayrıca İstanbul Finans Merkezi’nin faaliyete geçişine takriben “İstanbul Finans ve Teknoloji Üssü” kurulacağı belirtildi.

Geçtiğimiz günlerde Blokzincir İstanbul etkinliğinde açılış konuşması yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dijital varlıklar ve Blockchain teknolojisi alanında Türkiye’nin bir oyun kurucu ve yol açıcı konumda bulunması gerektiğini ve kurumların 2016’dan bu yana Blockchain teknolojisi üzerinde çalıştıklarını belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!