Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cumhurbaşkanı Erdoğan Blokzincir İstanbul Etkinliğinin Açılışında Kripto Paralar Hakkında Konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan blockchain teknolojisinin sağladığı faydaların mevcut ekonomik ve ticari sistemi kökten değiştirebileceğini belirtti.

Recep Tayyip Erdoğan 21 Ekim tarihinde katıldığı Blokzincir İstanbul programında yaptığı açılış konuşmasında, blockchain alanındaki çalışmaların, 2053 yılı vizyonu hedeflerine ulaşma yolunda önemli bir adım olduğunu belirtti. Ülkedeki her teknolojik başarının altında olduğu gibi bu teknolojinin de altında Adalet ve Kalkınma Partisi’nin imzasının olacağını belirten Cumhurbaşkanı, uluslararası katılımcıları, kamu ve özel sektör temsilcileri ile buluşturacak bu etkinliğin, ülkenin teknolojik yenilikleri yakından takip ettiğinin bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Türkiye’nin Teknoloji alanında AR-GE harcamalarını 55 milyar liraya çıkartarak milli gelirin %1’inden fazlası kadar AR-GE harcaması yapan bir ülke olmayı başardığını ifade eden Erdoğan, bu harcamaların 3’te 2’sinin özel sektör tarafından yapılmasının ise bu alanda ülkenin doğru yolda olduğunun bir işareti olduğunu belirtti.

Blockchain teknolojisinin kamuoyu nezdinde popüler olmasını kripto paralarda yaşanan gelişmelere bağlayan Erdoğan, son 10 yılda büyük gelişme gösteren bu teknolojinin sağladığı faydaların mevcut ekonomik ve ticari sistemi kökten değiştirebileceğini ifade etti.

Dijital varlıkların, teknolojinin yakıtı, blockchainin ise teknolojinin vasıtası olduğunu öne süren Erdoğan dijital varlık deposuna yakıt koyan durumunda kalmaktan ziyade vasıtayı idare eden ülke olmak istediklerini belirtti. Erdoğan, Türkiye’nin hedefinin, blockchain alanında, takip eden ve kopyalayan değil, takip edilen ve kopyalanan konumuna ulaşmak olduğunun da altını çizdi.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı olarak ülkenin ve partinin teknolojik yeniliklere ayak uydurmasına oldukça dikkat ettiğini belirten Erdoğan, yakın zamanda Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin düzenlediği e-İnsan projesi tanıtım etkinliğine ve mart ayında düzenlenen metaverse etkinliğine katıldığını hatırlattı.

Ülkenin blockchain alanındaki ilk laboratuvarının 2016 yılında Tübitak bünyesinde kurulduğunu açıklayan Erdoğan, bugünlere çok önceden hazırlanıldığını öne sürdü. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası bünyesinde kripto para ile ilgili bir çalışma yürütüldüğünü belirtti.

Erdoğan konuşmasında gençlere, hiçbir dayanağı olmayan kripto para kumarlarına yönelmek yerine, blockchain teknolojisi gibi yeniliklerin geliştirilmesinde rol almalarını tavsiye etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!