Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Karıştırıcı Şirketine Açılan 60 Milyon Dolarlık Davaya 2 Yıl Sonra İtiraz Edildi: Suç olduğunu bilmiyorduk

Kripto para işlemlerinde gizlilik ve takipsizlik sağlayan “Helix” adlı kripto para birimini ürettiği ve yönettiği gerekçesiyle 60 milyon dolarlık cezaya çarptırılan yazılımcı, cezanın geri çekilmesi için karşı dava açtı.

ABD Hazine Bakanlığı’nın (DOJ) bir alt bürosu olan Amerika Birleşik Devletleri Finansal Suçları Engelleme Ağı (FinCEN), Ekim 2020‘de Federal Banka Gizliliği Yasası’nın (BSA) ihlal edildiği iddiasıyla Larry Harmon‘a 60 milyon dolarlık para cezasına çarptırmıştı.

Dava, 2014 yılında kullanıma sunulan gizlilik üzerine kurulmuş Helix adlı bir kripto para birimi sebebiyle açılmıştı. Helix’in, işlem yapan kullanıcıların kaynağını gizleyecek şekilde sanal para göndermesine izin veren bir anonimleştirme protokolüyle çalıştığı ve bunun ABD yasaları gereği suç olduğu belirtilmişti.

Davanın sonucunda herhangi bir tutuklama kararı çıkmadı ve sadece para cezasıyla sınırlandırıldı. Fakat aradan 2 yıl geçtikten sonra Harmon ve avukatları para cezasının kaldırılmasına dair karşı dava açtı.

Ceza davasının avukatı Flood, mahkemeye yapılan bu itiraza ek olarak şu açıklamalarda bulundu:

Harmon asla yasayı çiğnemek için yola çıkmadı ve 2014’te bir Bitcoin mikseri çalıştırmanın yasa dışı olduğunu bilseydi, bunu asla yapmazdı.

Mahkeme kayıtlarına göre, ceza davasında Harmon 311.000 dolarlık bir iade emrini kabul etti. Yetkililer, ceza soruşturmasının bir parçası olarak Harmon’dan çeşitli Bitcoin cüzdanlarına el koydu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!