Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CFTC Başkanı’ndan Ethereum (ETH) ve SEC Açıklamaları

ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) Başkanı Rostin Benham, Ethereum’un (ETH) bir emtia olduğu yönündeki söylemlerini tekrar etti.

Fortune’un haberine göre CFTC Başkanı Rostin Benham 24 Ekim tarihinde Manhattan’da düzenlenen bir blockchain etkinliğinde yaptığı konuşmada, Ethereum’un bir emtia olduğu yönünde söylemlerini yineledi. Başkan daha öncesinde de birçok kez Bitcoin ve Ethereum’un emtia olduğunu söylemiş, CFTC’in denetim kapsamında bulunduğunu öne sürmüştü.

Ethereum’un yapısı itibariyle bir emtia olduğunu öne süren Benham, SEC Başkanı Gary Gensler’in ise bu konuda farklı bir görüşü olduğunu iddia etti. Başkan, geneli avukatlar ve sektör liderlerinden oluşan katılımcılara, SEC ve CFTC’nin beraber çalışamayacağı söylentilerinin aslının bulunmadığını kurumların birbiriyle çalışabileceklerine dair inancının tam olduğunu vurguladı.

Gensler ise her ne kadar Ethereum’un düzenleyici statüsü hakkında yorum yapmayı reddetse de Ethereum’un Merge güncellemesinin ardından menkul kıymet olarak sınıflandırılabileceğinin mesajlarını vermişti.

CFTC’nin kripto paralar karşı SEC’ten daha yumuşak davranacağı iddialarını reddeden Benham, ajansın yaptırım kayıtlarının incelenmesi durumunda fazla söze gerek kalmayacağını ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!