Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Popüler Sunucu İlk Sinyalleri Verdi: SEC Büyük Kripto Temizliği Mi Yapıyor?

ABD’li popüler sunucu Jim Cramer, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Kraken’e açtığı menkul kıymet davasını işaret ederek büyük kripto temizliği beklediğini belirtti.

Cramer 10 Şubat tarihinde SEC eski yetkililerinden Jhon R. Stark’ın SEC’nin Kraken hakkındaki açıklamalarını alıntılayarak bu davanın küçük olduğunu, daha büyük kripto temizliği beklediğini dile getirdi.

SEC’den kripto para sektörüne yönelik daha geniş kapsamlı soruşturmalar gelmesini dört gözle beklediğini ima eden Jim Cramer’in paylaşımına  ekosistem genelinden yoğun tepkiler geldi.

Cramer’ın alıntıladığı gönderide Jhon Stark, kurumların kripto para ekosistemine karşı harekete geçtiğini ve henüz başlangıç aşamasında olan soruşturma dalgasının giderek daha büyüyeceğini söyledi.

Sosyal medyada birçok kullanıcı, SEC’nin regülasyonları katılaştırdıkça şirketlerin regülasyon altında çalışmaktan uzaklaşacağını belirterek Cramer’ın yeni FTX vakaları yaratılmasını savunduğunu iddia etti.

Geçtiğimiz günlerde SEC popüler kripto para borsası Kraken’in staking ürünlerinin menkul kıymetler yasasını ihlal ettiğini öne sürerek 30 milyon dolar ceza verdi ve staking hizmetleri sunmasını yasakladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!