Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Popüler Sunucu Jim Cramer Kripto Paralarda Yaşanan Pump-Dump Olaylarına Sert Çıktı: SEC’yi Göreve Çağırdı

Reyting rekorları kıran ABD’li popüler sunucu Jim Cramer, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nu (SEC) kripto paralar üzerinde yaşanan dolandırıcılıklara karşı bir an önce harekete geçmeleri konusunda uyardı.

CNBC’de Mad Money adlı programın sunucusu olan Jim Cramer, 18 Ağustos‘ta yaptığı bir program sırasında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nu (SEC) kripto paralar üzerinde yaşanan pump ve dump olaylarının önüne geçmeye davet etti. Söz konusu içi boş volatil hareketlerin yatırımcılara büyük zararlar verdiğini dile getiren Cramer, bu durumun ABD’li politika yapıcıların ilgilenmesi gereken en önemli konulardan bir tanesi olduğunun altını çizdi.

Özellikle yaklaşık 1 senedir devam eden düşüş süreci boyunca “foyaları ortaya çıkan” çok fazla kripto para projesinin bu piyasada yer aldığı biliniyor. Piyasaya sürülüş süresince kurucuları tarafından onlarca vaat ile pohpohlanan fakat sonrasında içi boşaltılıp “vurgunla” sonuçlanan bu projelerin artık bir şekilde önlenmesi gerekiyor. Carmer, dün yayınlanan programında “SEC’in bu hedefleri agresif bir şekilde takip etmesinin hayati olduğunu düşünüyorum” ifadelerine yer verirken yasal düzenlemelerin bir an önce hayata geçmesi konusundaki fikirlerini yineliyor.

Cramer geçtiğimiz temmuz ayı başlarında, kripto para piyasalarının mayıs-haziran ayındaki düşüş trendini koruyacağını ve daha derin yaralara yol açacağını tahmin etmişti. Onun bu tahmininden sonra piyasalar kısa süreli bir yükseliş trendine girmiş olsa da bu sabah  saatlerinde Bitcoin (BTC) fiyatı %8 civarında hızlı bir düşüş sergileyerek 21.400 dolar seviyelerine kadar geriledi.

Bitcoin, bu yazının kaleme alındığı esnada günlük %6,40‘lık bir düşüş oranıyla 21.700 dolardan piyasalarda işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!