Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Portekiz Santander Şubesi, Bitcoin Transferlerini Engelleme Kararını İptal Etti

Bankaların genel olarak kullanıcılarının Bitcoin almasını veya satmasını önlemeye yönelik bir eğilimleri var. Bu durum son birkaç yıldır küresel bir olgu haline geldi. Santander gibi büyük bankalar bile bu politikayı benimsemeye başladı.  Portekiz’deki bir banka şubesi, bu işlemler üzerinde çok fazla gerginlik yaşamaya başladı ve pozisyonlarını tamamen gözden geçirme kararı aldılar. Böylelikle şube, Bitcoin ile işlemleri sorunsuz bir hale getirdi. Bu değişiklik, bazı şeylerin değişebileceğini herkese göstermiş oldu.

Çoğu insan Santander‘in Bitcoin‘e açık görüşlü olduğunu düşünüyor. Şirket son yıllarda Blockchain‘e büyük ilgi göstermişti. Bazı sebeplerden dolayı bir şube, kullanıcıların Bitcoin almasını ve satmasını önlemeye karar verdi. Özellikle Coinbase ve Bitstamp‘ı içeren işlemler %90 engellendi. Bu kararın nedeni ise halen gizemini koruyor.

Santander Şubesi İyi Bir Örnek Oldu

Birkaç banka müşterisi bu karardan memnun değildi. 1000’den fazla imza alan bir dilekçe ile şubeye geldiler. Portekiz parlamentosu bu dilekçeyi incelemeye ve bir karar vermeye zorlandı. Dilekçe, Santander‘in ülkeyi finansal yenilik dünyasının dışında tuttuğu iddiasında bulundu. Bu sözler parlamento üyelerini oldukça etkilemiş olacak ki şube bu konu hakkındaki fikrini hızlı bir şekilde değiştirdi.

Bu değişikliğin olmasıyla artık her şeyin olabileceği bekleniyor. Şube, Bitcoin ile ilgili işlemleri kesinlikle engellemeyeceğini söyledi. Kullanıcılar Bitstamp‘a ve Coinbase‘e herhangi bir gecikme olmadan veya ekstra bir ücret ödemeden para gönderebilecekler. Bu gelişme kripto para dünyası için küçük bir zafer. Ne yazık ki, bu ve benzeri hikayeler oldukça az sayıda. Şube bundan sonraki birkaç ay içinde bu kararını geri alacak.

Bankaların mümkün olduğunca Bitcoin‘e karşı durmaya devam edeceğinden eminiz. Büyük bankalar bile bu gelişmelere kayıtsız kalmayacaklar. Bazı nedenlerden dolayı tüketicilerin Bitcoin satın alırken veya satarken ne yaptıklarını bilmediklerini söylüyorlar. Öyle bile olsa bu tür kararlar bankaya değil kullanıcıya bırakılmalıdır. Portekiz‘deki bu şube, kesinlikle doğru yolda. Ne yazık ki kararlarını geri çeviren ilk kişi onlar oldu. Başka bir banka şubesinin benzer bir yaklaşımda bulunacağı oldukça düşük bir ihtimal dahilinde.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment