Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

‘Doğru Değil’ : Goldman Bitcoin Ticareti Söylentisini Yalanladı

Goldman Sachs CEO‘su, kendi Bitcoin ticaret platformlarını oluşturacaklarına dair geçen sene yayınladıkları raporu yalanladı.

Wall Street Journal gazetesinde zamanında, “Goldman‘ın hedefi, hem döviz ticareti bölümünü hem de bankanın stratejik yatırım grubunu içeriyor. Bankanın bu hareketi, Bitcoin‘in geleceğinin altın gibi bir değer deposundan ziyade bir ödeme yöntemi olduğuna inandığını gösteriyor.” diye belirtmişti.

CNBC ile Çarşamba günü Davos‘ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu‘nda konuşan CEO Lloyd Blankfein, raporun gerçek dışı olduğunu söyledi. Ayrıca, Goldman‘ın bir gün bu yönde ilerleyebileceği ihtimaline karşı kapıyı açık bıraktı.

Basına konuşan Blankfein :

“Dediğimiz şey şu, gelecek müşterilerimize Bitcoin için alan açıyoruz, vadeli işlemleri temizliyoruz. Bizler bankacıyız, müşterilerimiz bunu yapacaksa biz de bunu yapacağız.  Lafı uzatmadan söylemek gerekirse Bitcoin prensiplerine dayalı işlere gireceğiz, pazar oluşturacağız, şimdilik böyle bir şey yok.” dedi.

Gazetecilerin Blankfein‘e ailesinin Bitcoin‘e girip girmediğini sorduklarında, “Bütün çocuklarım için konuşamam. Milenyum çocuklarını bilirsiniz, onlar girmiş olabilir, yetişkin olanların girdiğini sanmıyorum.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment