Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Puma Yeni NFT Koleksiyonunu Sergilemek İçin Metaverse Platformunu Hayata Geçirdi

Dünyaca ünlü giyim mağazası Puma “Futrograde” adlı yeni NFT (Non-fungible token) koleksiyonunu bir o kadar yeni olan Metaverse evreninde kullanıcılarına sunmaya hazırlanıyor.

Geçtiğimiz dönemlerde Adidas, Nike gibi popüler markaların NFT pazarına girmesinin ardından Puma da sektöre karşı tepkisiz kalamadı. Şirket tarafından yapılan açıklamada Futrograde isimli yeni koleksiyonlarının hazır olduğu ve yakın zamanda sevenleri ile buluşturacakları açıklandı. Söz konusu NFT’ler firmaya ait Metaverse evreni olan Black Station’da özel bir sunum ile gösterilecek. İlk gösterim tarihinin 10 Eylül olduğu açıklanan bilgiler arasında yer alıyor. Ayrıca Futrograde NFT’leri 10 Eylül tarihinde başlayacak olan New York Moda Haftası‘nda spor ayakkabıların fiziksel versiyonları için kullanılabilecek.

Puma’nın marka tanıtım sorumlusu Adam Petrick’in konu hakkındaki açıklamaları ise şöyle:

Black Station bundan 20 yıl önce  PUMA’nın modadaki en yenilikçi tasarımlarına ev sahipliği yapıyordu. Ürün tasarımı ve dijital bakış açısından zorladığımız sınırlar göz önüne alındığında, Black Station ismini Metaverse evrenimiz için uygun bulduk. Moda, spor, ve inovasyon arasında dijital keşif için yeni bir portal olarak merkezimi keşfedebilirsiniz.

Puma’nın bu alanda yaptığı çalışmaların bir ilk olmadığı biliniyor. Bu yılın mayıs ayında lüks marka Prada, gömlek gibi fiziksel öğeler için kullanılabilecek NFT’leri piyasaya sürmüştü. Ayrıca Tommy Hilfiger ve Estee Lauder gibi markaların da bireylerin ürünlerinin dijital temsillerini yakından incelemeleri için benzer alanlarda hizmetler sunduğu biliniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!