Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avrupa Birliği Kalpazanlık Ve Sahteciliğe Karşı NFT’lerle Mücadele Edecek

Avrupa Birliği, kalpazanlık ve sahtecilikle mücadele kapsamında blockchain mimarisi ve NFT’lerin (Non-fungible Token) kullanılacağı bir proje üzerinde çalışıyor.

Avrupa Birliği kısa bir süre önce, kalpazanlık ve sahteciliğe karşı mücadelenin bir parçası olarak blockchain teknolojisini ve NFT’leri kullanacak bir sistem üzerinde çalıştığını duyurmuştu. Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisi tarafından bu ay yayınlanan belgede, proje ve sistemin çalışma prensipleri detaylandırıldı.

Proje, eser sahiplerinin ürettiği eserlerin NFT ikizini oluşturarak blockchain ağı üzerine eklemesi ve daha sonrasında lojistik zinciri boyunca ürünlerin kişiler arasında aktarılması esasına dayalı çalışıyor.

Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisi, 2023 yılının sonuna kadar çalışan bir sistem hayata geçirmeyi umuyor. Ancak bu hedefe ulaşabilmesi için eser sahiplerini, lojistik operasyon elemanlarını ve mağazaları gruplandırmak adına bir kayıt sistemi oluşturması gerekecek.

Tedarik zincirinde blockchain teknolojisi kullanımı bir süredir sektör tarafından değerlendiriliyor. Kurumsal bir blockchain teknolojisi şirketi olan Vechain ve küresel tedarik zinciri çözümleri sunan Orionone, blockchain teknolojilerini tedarik zincirine entegre etmek amacıyla ortaklık kurduğunu duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!