Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Terra Classic’in (LUNC) Kısa Sürede Yüzde 600 Yükselişinin Arkasındaki Sebepler

Terra Classic’in (LUNC) ağustos ayının sonundan beri hız kesmeden yükselmeye devam ediyor. Yorumculara göre bu yükselişin arkasında belli başlı önemli sebepler yer alıyor.

Terra Classic hız kesmeden yükselişine devam ediyor. Geçtiğimiz mayıs ayında UST krizi ile beraber yatırımcılarını mağdur eden ve arkasında milyonlarca dolarlık yıkıntı bırakan Terra Luna, uzun süreli bekleyişin ardından pozitif bir hareketlenmenin içerisinde yer alıyor. Ağustos 20 den bu yana %600 civarında yükseliş performansı sergileyen LUNC dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Piyasaya sürüldüğü günden bu yana en yüksek seviyesine ulaşan LUNC, 8 Eylül tarihinde 0,000594 dolar seviyesine ulaştı. Yıkıntılarından çıkan bu kripto parayı genel kripto para piyasasından ayrışmaya itecek kadar güçlü bir yükselişi tetikleyen önemli sebepler yer alıyor.

Stake Hizmeti

Terra Classic için 27 Ağustos tarihinde kullanıcıların dikkatini çeken bir staking hizmeti devreye alındı. Bu hizmet, devam eden yükseliş için güçlü bir tetikleyiciye dönüştü. StakingRewards verilerine göre, Terra Classic’i stake işlemi kripto endüstrisindeki en yüksek getiriler arasında yer alıyor. Yıllık %37,8 getiri ile kullanıcılar için cazip bir seçenek sunan LUNC aynı zamanda akıllarda geçmişe dönük şüpheleri de canlandırıyor. Bilindiği gibi Terra Luna çöküşünden önce şirketin stablecoin hizmeti veren kripto parası da bu şekilde büyük oranlarda getiriler sunan staking hizmetleri veriyordu.

Fakat ayı sezonunun gelmesiyle işler beklendiği gibi ilerlemedi ve söz konusu staking hizmeti zararları karşılayamaz ve geri ödemeleri yapamaz hale geldi. Aynı şekilde LUNC üzerinden sunulan bu yüksek getiri faizinin uzun vadeli olarak nasıl sonuçlar doğuracağı kullanıcılar arasında endişeli düşüncelere sebebiyet vermeye devam ediyor.

LUNC Token Burn

Stake hizmetinin yanı sıra LUNC geliştiricileri tarafından yeni bir token burn hizmeti de tanıtıldı. LUNC üzerinde arzı azaltmaya yönelik bu hamle fiyatlanmanın arkasındaki önemli sebeplerden bir tanesi olabilir. Terra Classic’in topluluk üyesi Edward Kim, Eylül ayının başında LUNC on-chain işlemlerine %1.2  vergi getirmeyi önerdi. Teklif topluluk tarafından kabul edildi ve hayata geçirildi. Yeni uygulama ile bu vergiden elde edilen LUNC gelirleri ölü bir adrese gönderilecek ve böylece LUNC’nin arzının bir kısmı kalıcı olarak dolaşımdan kaldırılacak.

Tüm bu yükseliş verilerinin yanı sıra hızla “şişen” fiyatın son dönemlerde hacimsiz kaldığı dikkatlerden kaçmıyor. Bir çok yorumcu, kullanıcıların bu hacimsiz yükselişleri dikkate alması ve halihazırda kısa sürede 6 kat yükselmiş bir kripto parayı arkasından kovalamaması konusunda uyarıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!