Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dünyaca Ünlü Araç Firması Ford, Sanal Otomobiller ve NFT’ler ile Metaverse’e Girmeye Hazırlanıyor

Metaverse ve NFT evrenine dahil olan büyük şirket sayısı her geçen gün artıyor. Bu şirketler arasına en son katılan ise milyar dolarlık sermayesi ile Ford oldu.

Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Ticaret Ofisi (USPTO) lisanslı ticari marka avukatı Mike Kondoudis çarşamba günü attığı bir tweette, Ford’un sektöre yönelik hamlesine dair ilk detayları açıkladı. Yapılan duyuruda, şirketin Mustang, Bronco, Lincoln, Explorer ve F-150 Lightning dahil olmak üzere kendi otomobil markalarını kapsayan toplam 19 ticari marka başvurusu yaptığı belirtildi.

Söz konusu atılım, markaya ait sanal arabaların, kamyonetlerin ve SUV’ların yanı sıra çevrimiçi bir NFT pazar yerini de kapsıyor. Ford tarafından 2 Eylül‘de dosyalanan USPTO belgelerine göre, belirlenen söz konusu markaları içeren NFT eserleri, metin, ses ve videolar üretmeyi planlıyorlar.

Ayrıca şirket, sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklikte yürütülen çevrimiçi ticaret fuarları da dahil olmak üzere “çevrimiçi sanal dünyalarda” kullanım için araç parçaları, aksesuarlar ve kıyafetleri içeren “bilgisayar programları” olarak adlandırılan indirilebilir sanal ürünler oluşturmayı hedefliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!