Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Putin Kripto Paraların Birikim Aracına Dönüşmesi İhtimalini Yok Saymıyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kripto paraların birer hesap birimi olmasının mümkün olabileceğini fakat henüz bu konu hakkında konuşmak için “çok erken olduğunu” açıkladı.

Vladimir Putin’in, CNBC’den Hadley Gamble’a verdiği ve kripto paraların petrol ticaretinde kullanılıp kullanılamayacağı ile ilgili soruyu yanıtladığı röportaj, perşembe günü Kremlin’in sitesinde yayımlandı.

Putin, kripto paraların stabil olmadığını belirterek, bunların “bir yerden başka bir yere para transferi yapmak için kullanılabileceğini” fakat bunları özellikle enerji kaynaklarının ticaretinde birer hesap birimi olarak kullanmak için henüz “çok erken” olduğunu söyledi.

Yine de “her şeyin gelişim gösterebildiğini” söyleyen Putin, bunların birer “birikim aracı” haline gelmesi ihtimali üstünde durdu ve kripto paraların ne yönde ilerleyeceğini zamanın göstereceğini açıkladı.

Kripto paraların mevcut halleriyle “değersiz” oldukları yorumuna katılmayan Rusya Devlet Başkanı, yaptığı yorumların kripto paraların petrol ticaretinde kullanılıp kullanılamayacağı bağlamı ile kısıtlı olduğunu belirtti.

Putin ayrıca kripto para üretimi için “yüksek miktarlarda enerji harcandığını” vurguladı.


Görsel: Vladimir Putin, Devlet Başkanlığı Basın Ofisi, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!