Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yeni Kurulan Bağımsız Dernek, Dijital Sterlin Çalışmalarına Destek Olacak

Bir grup blockchain ve kripto para şirketi, Birleşik Krallık’taki dijital merkez bankası parası çalışmalarına katkıda bulunabilmek adına Dijital Sterlin Derneğini kurdu.

Perşembe günü yapılan açıklamaya göre Dernek, ortaya “iyi tasarlanmış bir dijital sterlin ve dijital para ekosistemi” çıkarabilmek için yapılan çalışmalara destek olacak.

Dijital Sterlin Derneğinin üyeleri arasında Accenture, Avalanche, Billon Group, CGI Group, Electroneum, Quant ve Ripple yer alıyor.

Dernek üyeleri, Birleşik Krallık’ı “inovatif ve katılımcı bir dijital ekonomi ve toplum” haline getirebileceğine inandıkları dijital sterlinin tasarımına, gelişimine ve uygulanışına ilişkin araştırmalar yapacak.

İngiltere Merkez Bankası; olası bir CBDC projesinin doğuracağı politik hususlarda ve tasarımsal zorluklarda fikir alabilmek için içinde HSBC, Morgan Stanley, PayPal, Google, Mastercard, IBM, ConsenSys ve diğer isimlerin yer aldığı iki forum oluşturdu.

Dijital Sterlin Derneği, merkez bankası bünyesinde kurulan bu iki forumdan bağımsız bir şekilde hareket edecek.

Dünya genelindeki merkez bankalarının %80’inden fazlası dijital merkez bankası paraları (CBDC) hakkında araştırma yaparken, İngiltere Merkez Bankası da henüz nihai bir karar vermemiş olsa da konuyla ilgili çalışmalarını sürdürüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!