Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

PwC Yetkilisi: Kripto Para Piyasası 2019’da Gelişmeye Devam Edecek

PricewaterhouseCoopers’ın (PwC) Çin ve Hong Kong bölgelerindeki yöneticilerinden olan Henri Arslanian, kripto para piyasasının durumu hakkında bazı açıklamalarda bulundu.

Bundan önceki yazılarımızda kripto para piyasasının önümüzdeki yıl birbirinden farklı gelişmelere tanıklık edeceğini belirttik. PwC’nin yetkili isimlerinden Henri Arslanian da 2019’un kripto para piyasası için oldukça verimli geçeceğine inanıyor.

Arslanian’ın açıklamalarına göre Dünya genelindeki bir çok banka, bu yıl içerisinde kripto para sektörüne giriş yapmaya başladı. Arslanian önümüzdeki yıl çok daha fazla şirketin sektöre giriş yapacağını, halihazırda sektöre girmiş şirketlerin ise çok daha faal hale geleceğini düşünüyor.

PwC’nin yetkili isimlerinden Arslanian, kripto para sektöründeki büyümenin başlıca ortaklıklar aracılığıyla yaşanacağını belirtiyor. Arslanian’a göre Dünya genelindeki çeşitli kurumsal şirketler, kripto para şirketleriyle ortaklık kurmaya başlayacaklar.

Arslanian, bu şirketlerin ayrıca kripto para şirketlerine yatırım yapabileceklerini de düşünüyor. Arslanian’a göre kurumsal şirketler kripto para sektörüne girebilmek için birbirinden farklı yollar deneyecekler. Tıpkı Goldman Sachs’in BitGo’ya yatırım yapması gibi. Kendisinin açıklamalarından bir kesit şu şekilde:

“Kurumsal yatırımcıların sektöre giriş yapması, sektördeki tecrübe eksikliğini giderecek. Bu sürece katkıda bulunacak çok fazla etmen var ki bunlardan en önemlisi yasal belirsizliklerin ortadan kalkması. Kripto para sektörü bu yıl Hong Kong’dan tutun İsviçre’ye kadar her yerde gelişim gösterdi ve bu 2019’da da devam edecek.”

Arslanian’ın yorumlarına göre kripto para sektörün büyümesine katkı sağlayacak en önemli şeylerden biri de Ripple’ın projeleri. Arslanian, Ripple’ın özellikle kurumsal ortaklık konusunda büyük gelişmelere imza atacağını düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment