Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

PwC’nin Blockchain Departmanı Kurucusu, Tezos’a Geçiş Yaptı!

Dev danışmanlık firması PwC’nin İsviçre’deki blockchain ve kripto para departmanını hayata geçiren kişi, 11 Haziran tarihinde yapılan bir duyuruya göre Tezos Foundation’a üst düzey yönetici olarak geçiş yaptı.

Roman Schnider 15 yıl boyunca PwC bünyesinde çalıştıktan sonra firmadan ayrılıyor ve Tezos kendisinin şimdiden kendi kurumları ile aşina olduğunu belirtmekte. Tezos’un bu ifadesinin arkasında yatan neden ise, Schnider’in çalıştığı dönemde PwC’nin, Tezos’un birçok finansal ve işletmesel operasyonlarını denetlemiş olması şeklinde biliniyor.

Tezos kendisini akıllı kontratlara ve merkeziyetsiz uygulamalara odaklı bir kurum olarak tanımlıyor. Tezos Foundation başkanı Ryan Jesperson konu hakkında yaptığı açıklamada, Tezos Foundation’un büyüyen Tezos ekosistemine kaynak sağlamaya devam ettikçe, CFO’luk makamının ve onun liderlik ettiği işlemlerin başarı konusunda kritik bir rol oynayacağını vurguladı.

”Roman’ın tecrübesi onu bizim ekibimiz için ideal bir finans ve işletme uzmanı haline getiriyor. Kendisi çoktan blockchain projelerinin karşılaştığı zorluklar ve fırsatlara aşina olmanın yanı sıra PwC bünyesindeki yılları esnasında Tezos Foundation konusunda da derin bir bilgi birikimine ulaştı.”

Schnider eski CFO Eelco Fiole’nin yerine geçti ve konu hakkında verdiği demeçte Tezos topluluğuna hizmet etmeyi sabırsızlıkla beklediğini aktardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment