Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yahoo Destekli Kripto Para Borsası Marj Ticaretine Başladı!

Yahoo Japan geçtiğimiz Nisan 2018 tarihinde Japonya’nın finansal regülatörü olan FSA’nın verdiği lisansa sahip bir kripto para borsasını satın alma planları kuruyordu. Yahoo bu planını gerçekleştirdi ve satın aldığı kripto para borsasının adını Taotao olarak değiştirip Bitcoin ve Ethereum alım satım hizmetleri bile vermeye başladı.

Görünüşe göre işler iyi gidiyor olacak ki borsa yakın zamanda yaptığı bir duyuru ile Bitcoin ile Ethereum’a ek olarak Litecoin, XRP ve Bitcoin Cash için marj ticareti işlemlerini başlattığını da açıkladı. Yahoo, ABD içerisindeki popülerliğini kaybediyor gibi gözükse de, firmanın Japonya iştiraki ülkede en çok ziyaret edilen site konumunda.

Yahoo’nun ilk satın aldığı Bitarg isimli kripto para borsası geçtiğimiz Şubat ayında Taotao olarak isim değiştirdi. Borsa isim değiştirmeden önce de FSA’dan birinci sınıf lisans almış bir kurum konumundaydı. Taotao başkanı Shinichiro Arakawa konu hakkında yaptığı açıklamada 30 Mayıs tarihinden itibaren 30 gün boyunca borsadaki işlemler için hiçbir komisyon alınmayacağını duyurdu.

”Yeni para, yeni dünya” sloganına sahip olan borsa marj ticareti ile büyük bir atılım yapmış olsa da, kaldıraçlı işlemler bazen oldukça kötü sonuçlar doğurabilmekte ve 2.000 BTC’sini kaldıraçlı işlemlerde kaybeden Çinli yatırımcı gibi intihar ile sonuçlanabilmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment