Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

QCP, Bitcoin ve Altcoin Piyasasının Neden Baskı Altında Olduğunu Açıkladı

Kripto piyasaları, son dönemde çeşitli faktörlerin etkisiyle baskı altında kaldı. Analistlere göre, piyasalarda yaşanan bu dalgalanmaların arkasında birkaç önemli neden bulunuyor.

QCP analistleri, son birkaç gün içinde yaşanmış makro gelişmelerle birlikte yatırımcıların risk iştahının azaldığını düşünüyor.

Piyasayı etkileyen gelişmeler

ABD’de beklenmedik şekilde gelen Tarım Dışı İstihdam verileri, piyasaları şaşırttı. Temmuz ve eylül ayları için faiz indirimi beklentisinin sönmesiyle birlikte ABD Hazine tahvil getirileri, son zamanların en yüksek seviyelerine çıktı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un erken seçim çağrısı, Avrupa Birliği’nde jeopolitik risklerin artmasına neden oldu. Bu gelişme, EURUSD paritesinin düşmesine ve Doların güçlenmesine yol açtı. Artan jeopolitik belirsizlik, genel olarak piyasaların riskten kaçınma eğilimini artırdı.

Yatırımcılar, bugün açıklanacak enflasyon verileri ve Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısı öncesinde riskten kaçınma modunda. Bu ayki FOMC toplantısında, Fed’in 2024 yılı için kaç faiz indirimi öngördüğünü gösteren grafik yayımlanacak. Bu gelişme, piyasaların gidişatı konusunda önemli ipuçları verecek.

QCP analistleri ayrıca, BTC ETF’lerinden hafta başında 64 milyon dolarlık çıkış yaşandığını bildirdi. Bu durum, yatırımcıların bugünkü gelişmeler öncesinde risk azaltma isteğinden kaynaklanmış olabilir.

Alım fırsatı doğmuş olabilir

QCP analistleri, “Kısa vadedeki zorluklara rağmen bunun coin biriktirmek için iyi bir fırsat olabileceğini düşünüyoruz” dedi.

Biden ile Trump’ın başkanlık seçimi öncesinde kripto para seçmenlerinden oy kazanmak için birbiriyle yarıştığını söyleyen analistler, Ethereum spot ETF’lerinin de onaylanmasıyla birlikte piyasanın bullish bir ivme kazanmasını bekliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!