Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“Orijinallik” İddiasında Bulunan Memecoin, Bu Yüzden Yüzde 95 Çakıldı

Memecoin piyasasında bir insider trading (içeriden bilgi sahiplerinin ticareti) vakası daha yaşanıyor.

Memecoin piyasasının toplam değeri, bu yıl 70 milyar doların üstüne kadar çıktı. Bazı memecoin geliştiricileri, piyasadaki bu trendi kişisel çıkarları doğrultusunda fırsata çevirdi.

Dumplamaya başladılar

Blockchain analiz platformu Lookonchain’in paylaşımına göre Spike (SPIKE) memecoin’i hakkında içeriden bilgi sahibi olan isimler, “çılgınlar gibi” token satmaya başladı.

Solscan kayıtlarına göre bu isimler, birkaç farklı cüzdan aracılığıyla yüklü miktarlarda SPIKE token satın aldı.

Daha sonra kısa bir süreç içerisinde toplamda 7 bin 56 Solana (1,06 milyon dolar) karşılığında 292,95 milyon SPIKE sattı. Solscan verilerine göre SPIKE token’ın 999,99 milyon arzı bulunuyor. Satılan SPIKE miktarı, toplam arzın yaklaşık %29,3’üne denk geliyor.

Fiyat yere çakıldı

Kısa sürede bu kadar fazla miktarda token’ın satılması, SPIKE fiyatını çökertti. Lookonchain verilerine göre SPIKE, %95 oranında değer kaybetti.

Spike ekibinin açıklamalarına göre Spike, Matt Furie’nin belgelenmiş ilk çizimiydi. Matt Furie, aynı zamanda günümüzde Pepe the Frog olarak bilinen ve PEPE memecoin’ine ilham vermiş çizimin de sahibidir.

Spike sitesinde, “$PEPE, bunca zamandır $SPIKE’ın izinden gidiyordu. Dünyanın hangisinin orijinal olduğunu hatırlama zamanı geldi…” mesajı yer alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!