Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Başkanı’nın Oğlu Yargılandı, Memecoinler Böyle Etkilendi

ABD Başkanı Joe Biden ile ilgili yapılmış memecoinler, dünkü mahkeme kararından sonra kısa süreliğine yükseldi.

ABD’nin Delaware eyaletindeki mahkeme, Joe Biden’ın oğlu Hunter Biden ile ilgili kararını açıkladı.

Biden suçlu bulundu

Jüri üyeleri, ABD Başkanı’nın oğlu Hunter Biden’ı lisanslı silah satıcısına yalan söylemek, başvuru sırasında uyuşturucu kullanıcısı olmadığı yönünde yanlış beyan vermek ve 11 gün boyunca yasa dışı şekilde silah bulundurmaktan suçlu buldu.

Mahkeme yargıcı Maryellen Noreika, Hunter Biden hakkında 25 yıla kadar hapis cezası verebilir. Ancak suçun ilk kez işlenmiş olması, cezanın düşmesini sağlayabilir. Biden’a hapis cezası verilip verilmeyeceği henüz bilinmiyor.

ABD Başkanı Joe Biden, oğlunun yargılama sürecinde alınacak karara “saygı duyacağını” açıkladı.

Hunter Biden’ın yargılanmasıyla birlikte ABD tarihinde ilk kez görevde olan bir başkanın oğlu, kendisiyle ilgili suçlamalar nedeniyle hakim karşısına çıktı.

Memecoin piyasası nasıl etkilendi?

Hunter Biden ile ilgili kararın alındığı sırada Solana ağında Biden ile ilgili çıkarılmış bazı memecoinler, kısa süreliğine yükseliş kaydetti.

Kasıtlı şekilde Jeo Boden (BODEN) olarak piyasaya sürülen bir memecoin, mahkeme kararı öğrenildikten sonraki birkaç saat içerisinde %26’ya varan oranda değer kazandı. Aynı süreç içerisinde Hunter Boden (HUNTBODEN) fiyatı, iki kat yükseldi.

Ancak HUNTBODEN fiyatındaki yükseliş, uzun sürmedi. CoinGecko’ya göre memecoin, 24 saat öncesine kıyasla %52,58 değer kaybetmiş durumda.

Donald Trump için çıkarılmış MAGA (TRUMP) memecoin’i ise dün akşam saatlerinde yaklaşık %10’a varan oranda değer kaybetti. Ancak TRUMP, ABD’nin eski başkanının Bitcoin madenciliğiyle ilgili açıklamalarından sonra yeniden yükselişe geçti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!