Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

QCP Capital Bitcoin’de Ay Sonuna Kadar Düşüş Bekliyor: Bu Tarihte Dip Sonra Yükseliş!

Kripto para analiz ve ticaret şirketi QCP Capital, 2023 yılının üçüncü çeyreğinin sonuna yaklaşırken Bitcoin (BTC) düşüşünün bu ay sonuna kadar süreceğini söyledi. 

QCP Capital 12 Eylül tarihinde yaptığı bir açıklamada, kripto para piyasasının üçüncü çeyreği nasıl kapatacağına dair tahminlerde bulundu. Üçüncü çeyreğin son üç haftasına girildiğini hatırlatan şirket, bu çeyreğin Bitcoin için daha düşük seviyelerde kapanabileceğini ve olası bir düşüşün yakın olduğunu savundu.

Ekim ayının ortasında bir dip bekleyen şirketin çöküş senaryosu dikkate alınması gereken faktörlere dayandırıldı. Öncelikli olarak yarın açıklanacak ABD Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerinin beklenenden daha yüksek gelmesinin piyasaları etkileyebileceğini savunan QCP Capital gelecek hafta beklenenden daha şahin bir Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) raporunun işleri iyice kızıştırabileceğini vurguladı.

Öte yandan kripto para borsası FTX’in tasfiye ihtimali doğrultusunda milyarlarca dolar değerinde kripto parayı satma durumunun kapıda olduğunu belirtilirken ekim ayında Mt.Gox Bitcoinlerinin de hareket edebileceği hatırlatıldı.

Bitcoin’de dipten sonra yükseliş

QCP Capital, yaşanacak bu düşüşlere rağmen 2023 yılının sonu ve 2024 yılının ilk çeyreğinde yükselişler beklediğini ifade etti:

Dolayısıyla teorimiz önümüzdeki ayın başlarında bir dibe işaret ediyor. Öte yandan gerçek dibin kötü haber döngüsünün seyrini tamamladığı ekim ayı ortalarında yaşanacağını tahmin ediyoruz. Bununla birlikte yılsonuna ve gelecek yılın ilk çeyreğine kadar yükseliş eğilimi devam edecektir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!