Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

QCP Capital Raporuna Dikkat: Kripto Para Piyasasını Bu Yaz Ne Bekliyor?

Kripto para analiz şirketi QCP Capital, piyasanın güncel durumuna ve gelecekte yaşanabileceklere dair rapor sundu.

QCP Capital analistleri 14 Haziran günü dikkat çeken bir rapor paylaştı. FOMC verilerinin ardından Bitcoin ve kripto paralarda yaşanan yükselişin korunamadığına işaret eden analistler, birkaç katalizörün bu noktada öne çıktığını söyledi.

Öncelikle Bitcoin madencilerinin nisan ayında gerçekleşen yarılanma sonrasında, faaliyetlerini sürdürebilmek adına daha fazla satış yaptığı ve bunun da fiyat üzerinde baskı yarattığı vurgulandı. Madencilerin özellikle 70 bin dolar seviyesinde ciddi bir duvar ördüğü kaydedildi.

Ek olarak dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in üç taraflı anlaşma yaptığı bankalardan biri olan Flowbank’ın iflasın eşiğine sürüklendiği ve bunun da kripto para piyasasında gerginlik yarattığı kaydedildi.

Sırada ne var?

QCP Capital analistlerine göre kripto para piyasasını sakin bir yaz süreci bekliyor. Daha düşük volatilite ve konsolidasyon üzerine hareket bekleyen analistler, aşağı ya da yukarı yönlendirecek bir katalizörün bulunmadığını vurguladı.

Analistler ayrıca, Gensler’in spot Ethereum ETF’i için yaz aylarını işaret ettiğini fakat bu ETF onayının Ethereum özelinde bir patlama yaratmayabileceğini kaydetti.

Yine de bu yaz ayları boyunca devam edebilecek sessizlik sürecinde, Ethereum yatırımı yapmanın makul ve orta vade için karlı olacağı kaydedildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!