Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ve Ethereum İçin 2,06 Milyar Dolarlık Gün Geldi: Fiyatlar Ne Durumda?

Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) fiyatları, son 24 saat içerisinde küçük çaplı düşüşler yaşadı.

CoinGecko verilerine göre düne kıyasla Bitcoin 67.296 dolardan 66.888 dolara; Ethereum ise 3.531 dolardan 3.511 dolara geriledi.

2 milyar dolarlık vade dolacak

Türev piyasasındaki verilere göre bugün 1,35 milyar dolar değerinde 20.000 Bitcoin opsiyonunun vadesi dolacak. Bunların put-call oranı, 0,49 düzeyinde.

Ethereum için ise toplamda 710 milyon dolarlık 200.000 opsiyonunun vadesi, 0,36’lık put-call oranı ile dolacak.

Max pain noktası, Bitcoin için 68.500 dolar; Ethereum için ise 3.600 dolar oldu.

Put-call oranı, opsiyon sözleşmelerindeki put (satış) hacminin call (alım) hacmine bölünmesiyle elde edilir. Put-call oranının 1’in altında olması, satımdan daha çok alım opsiyonunun alındığını ifade eder ve bullish olarak yorumlanır.

Önümüzdeki ay için hazırlıklar başladı

Bu hafta içerisinde ABD’den birkaç farklı önemli ekonomik veri geldi. ABD borsaları bu veriler ışığında yükselse de kripto para piyasası, istenen performansı göstermedi. Bitcoin ve Ethereum’un yanı sıra pek çok altcoin, değer kaybetti.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, senatörlere verdiği ifadede spot Ethereum ETF’lerinin onaylama sürecinin bu yaz içerisinde tamamlanabileceğini söyledi.

Türev analisti GreeksLive, “Ethereum ETF’sinin onayıyla ilgili bu ayın sonunda bir haber çıkacaktır, o yüzden gelecek ayın alım opsiyonlarını şimdiden hazırlamak iyi olabilir” dedi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!