Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple, 2 Milyar Dolarlık Para Cezasına İtiraz Etti, Bu Davayı Örnek Verdi

Ripple Labs, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile olan davasında ceza miktarını düşürmek için Terraform Labs’a karşı verilen cezaları kullanmayı planlıyor.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), mahkemenin kurumsal yatırımcılara XRP satmış olması nedeniyle Ripple’a 2 milyar dolar ceza kesmesini talep ediyor.

SEC, XRP’nin kayıt dışı bir menkul kıymet olduğunu ve şirketin XRP satarak 1,3 milyar dolar topladığını öne sürerek şirkete dava açmıştı.

Terraform Labs’i örnek gösterdi

Ripple, son birkaç yıldır SEC ile süregelen hukuki mücadelesinde, kurumun önerdiği mali cezaların makul olmadığını belirtti.

Ripple, dünkü açıklamalarında, SEC’nin XRP’nin kurumsal yatırımcılara satılmasından dolayı önerdiği 2 milyar dolarlık cezayı, Terraform Labs’a verilen cezalarla kıyasladı. Ripple, kendi cezasının 10 milyon dolara yakın olması gerektiğini savundu.

LUNA token’ın geliştiricisi Terraform, çarşamba günü 4,47 milyar dolar ceza ödemeyi kabul etti. Yargıç, uzlaşma planını perşembe günü onayladı.

Ripple’ın avukatları, “SEC’nin Terraform’da talep ettiği para cezası, bu davada talep edilen para cezasının mantıksızlığını gösteriyor” dedi. “SEC, benzer ve hatta daha ağır vakalarda sanıkların brüt gelirlerinin %0.6’sı ile %1.8’i arasında değişen para cezalarını kabul etti. Terraform bu modele uyuyor” denildi.

Dolandırıcılık vurgusu yapıldı

Ripple avukatları, Terraform Labs’in ve onun kurucusu Do Kwon’un dolandırıcılık yaptığına karar verildiğini hatırlattı.

“SEC, bu davada ondan farklı olarak dolandırıcılık iddiası olmasına ve kurumsal yatırımcılar, büyük zararlar yaşamamış olmasına rağmen bu sınırı aşan bir ceza talep ediyor” dendi. SEC, Ripple’ın açıklamalarına henüz yanıt vermedi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!