Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’deki Düşüş Balinaları Ürküttü: Milyonlarca Dolarlık İşlem Geri Çekildi!

Kripto para borsası Bitfinex üzerindeki Bitcoin (BTC) balinaları, yaşanan düşüşlere paralel olarak ellerini hafifletmeyi tercih etti.

Bitcoin ve kripto paralar özelinde yaşanan son düşüşler, Bitfinex balinalarını ürkütmeye yetti. On-chain analiz platformu Datamish tarafından aktarılan verilere göre Bitfinex üzerinde Bitcoin longu (uzun) bulunan balinalar, 13 Haziran günü pozisyonlarını yaklaşık 2.000 BTC azalttı.

Bu geri çekilmenin ardından Bitfinex üzerindeki mevcut Bitcoin long pozisyon miktarı 48.464 BTC olarak kayıtlara geçti. Balinaların bu son hamlesi, yükseliş yönlü beklentilerini azaltmış olabilecekleri veya olası düzeltmelere karşı korunmak istedikleri şeklinde yorumlandı.

Milyonlarca dolarlık Bitcoin pozisyonu patladı

Bitfinex, 11 Haziran’dan bu yana 76,4 Bitcoin long (uzun) pozisyonunu tasfiye etti. Bu tasfiyelerde ABD’den gelecek faiz ve enflasyon verilerinin piyasada gerginlik yaratması ve yatırımcıları satışa itmesi önemli bir rol oynadı.

Hafta başından bu ana çalkantılı bir süreç geçiren Bitcoin, ABD faiz kararının ardından yükselişe geçse de bu ivmeyi korumayı başaramadı.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %0,2 yükseliş sergileyen Bitcoin, yazım esnasında 67.050 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!