Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

QCP Capital’e Göre Bitcoin Düşüşü Alım Fırsatı: Fakat 12 Hazirana Dikkat!

Kripto para araştırma şirketi QCP Capital, piyasadaki düşüşlerin alım fırsatı olabileceğini kaydetti.

QCP Capital 8 Haziran tarihli raporunda, kripto para piyasasının güncel durumuna ilişkin konuştu. ABD’den gelen kafa karıştırıcı TÜFE ve işsizlik verilerinin yarattığı düşüşlerin, alım için iyi bir fırsat olabileceğine yer verildi.

Önümüzdeki hafta çarşamba günü açıklanacak FOMC verilerinin piyasaya netlik kazandıracağını belirten analistler, halen daha bir faiz indirimi ihtimalinin masada olduğunu vurguladı.

Kısa süre önce Kanada Merkez Bankası ve Avrupa Merkez Bankası faiz indirimine giderek piyasalar için olumlu bir hava çizmişti. QCP Capital, ABD’nin dünyanın geri kalanına karşı tepkisiz kalamayacağını savundu:

Dünyanın geri kalanı faiz indirimlerine devam ederken ABD’nin bunu görmezden gelmesi zor olacak.

Ne yaşanmıştı?

Cuma günü beklentinin üzerinde açıklanan verilerinden ardından dolar endeksinde (DXY) kayda değer yükselişler yaşanırken yaklaşık 4 saat sonra Bitcoin’de %3,5, Ethereum da ise %5 düşüş görüldü.

ABD tarım dışı istihdam verisi 182 bin beklenirken 272 bin, işsizlik oranı %3,9 beklenirken %4 olarak açıklandı. Bu veriler enflasyonist ortamın devam ettiğine ve muhtemelen kısa süre içerisinde bir faiz indirimi gelmeyeceği şeklinde yorumlandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!