Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Qtum FastLane Hard Fork’unu Hayata Geçirdi

Qtum, bloklar arasındaki süreyi 32 saniyeye indirmek için tasarlanan FastLane adlı hard fork’u cuma günü sabah saatlerinde başarıyla tamamladı. Fork, 845.000 numaralı blokta hayata geçti.

Yaklaşık 1 aydır aktif olarak test edilen FastLane, bugün Türkiye saatiyle 09:18’de mainnet’e taşındı. 2016’da kurulan Qtum, blok süresini 128 saniyeden 32 saniyeye düşürdü.

Oyun uygulamaları, DeFi ve non-fungible token

Blok üretimi eskisine kıyasla 4 kat daha hızlı gerçekleşeceği için blok ödüllerinde 4 kat kesintiye gidildi.

Üretim mekanizmasındaki değişiklik sebebiyle staking yapmaya yeni başlayan kullanıcılar, eskisinden dört kat daha kısa sürede ödül almaya başlayabilecekler.

Fork ile ilgili yayımlanan basın duyurusuna göre daha hızlı işlemeye başlamış Qtum ağının, oyun uygulamaları, DeFi legoları ve düşük maliyetle non-fungible token üretimi için ideal” olması bekleniyor.

Merkeziyetsiz uygulamalara yönelik tasarlandı

UTXO modeliyle akıllı sözleşme teknolojisinin kullanıldığı Qtum platformu, FastLane hard fork’u ile birlikte daha fazla merkeziyetsiz uygulamaya ev sahipliği yapmayı hedefliyor.

Qtum Foundation’ın kurucusu Patrick Dai, bundan sonra istikameti Qtum olan DeFi projelerinin sayıca çoğalacağını söylüyor ve şunu ekliyor:

“Qtum, bugünkü fork sonrasında Ethereum 2.0’nun elde etmeye çalıştığı çoğu özelliği barındırıyor olacak. UTXO tabanlı bir akıllı sözleşme platformu olan Qtum; Bitcoin, Litecoin, Dogecoin, Digibyte ve daha nicelerinin de akıllı sözleşme kullanmasına imkan sağlıyor.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!