Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

DenizBank Blockchain Çalışmalarının Sürdüğünü Açıkladı

DenizBank, yılın ilk çeyreğine ilişkin yayımladığı finansal raporda blockchain mesajı verdi. DenizBank Genel Müdürü, banka olarak “blockchain projelerini” desteklemeyi sürdürdüklerini açıkladı.

Türkiye’de blockchain ile ilgili geçen yıldan beri çalışmalar yürüten DenizBank, dün paylaştığı finansal raporda blockchaini geleceğin teknolojileri çerçevesinde yorumladı.

İnovasyon çalışmaları devam ediyor

DenizBank Genel Müdürü, çeyreğe ilişkin yaptığı yorumlarda banka olarak altyapılarını ve iş modellerini dijital dönüşüme hazır” hale getirdiklerini belirtti. Geçen yıl kurulan Deniz Akvaryum hakkında şunlar söylendi:

“Deniz Akvaryum’da kurumumuz içinden ya da dışından girişimcileri desteklemek, ülkemizde start-up ekosisteminin gelişimine katkı sunmak ve blockchain projelerini hayata geçirmek üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

DenizBank, geçen yıl blockchain çalışmalarını yürütmek için Deniz Akvaryum bünyesinde özel bir laboratuvar kurduğunu açıkladı. Bu proje kapsamında Bahçeşehir Üniversitesi bünyesindeki BlockchainIST ile iş birliği yapılmıştı.

Banka geçen yıl yapay zeka, robotik uygulamalar, blockchain teknolojisi gibi alanların bankacılık sektörünü “şekillendirebileceği” ifade etti.

Bu yıl 25 milyon dolarlık fon kuruldu

DenizBank, Avrupa ve MENA bölgelerinde global büyüme potansiyeli bulunan teknoloji girişimlerine platform sağlamak için bu yıl Deniz Ventures Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nu kurdu.

25 milyon dolarlık fonun 7 yıl aktif olması ve blockchain, yapay zeka, tarım teknolojileri, ticaret, turizm, sağlık ve biyoteknoloji sektörüne yatırım yapması bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!