Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

QuadrigaCX CEO’su Ölümünden 12 Gün Önce Vasiyetini Yazmış

Kanada merkezli kripto para borsası QuadrigaCX, kripto para piyasalarını domine etmeye devam ediyor. Yaşanan olaylar her geçen gün daha da karmaşık bir hal alırken, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden borsa CEO’su Gerald Cotten’in, ölümünden 12 gün önce vasiyetini kaleme aldığı belirtildi.

Bloomberg tarafından yayınlanan belgelere göre Cotten, 27 Kasım 2018 tarihinde vasiyetini imzalarken; kendi varlığı ve birikimlerinin tek varisi olarak eşi Jennifer Robertson’u göstermiş.

Crohn hastalığının beraberinde getirdiği komplikasyonlar sonucunda hayatını Aralık ayında kaybeden Cohen, borsanın soğuk cüzdan şifrelerini bilen tek kişi olduğu için şu anda yaklaşık 100 binden fazla kullanıcının 190 milyon dolar tutarındaki parasına ulaşım hakkı kaybolmuş durumda.

Konuyla ilgili yasal süreç ve çalışmalar devam ederken, QuadrigaCX kullanıcıları, kendi fonlarına olan erişimlerini geri alabilmek için teknik ve hukuki anlamda da çalışmalara başladı. Kanada merkezli borsa, ölüm haberinin ardından ciddi bir finansal sıkıntı yaşıyor.

Cotten’in hayatını kaybetmesi, kripto para topluluğunda da ciddi bir tartışmanın fitilini ateşledi. Bazı kripto para yatırımcıları, Cotten’in aslında ölmediğini iddia ederken; bu iddialar Hindistan tarafından paylaşılan ölüm belgesi ile şimdilik sessizliğe bürünmüş durumda.

Quadriga’nın cüzdanında iddia edildiği kadar fon bulunmadığı ve soğuk cüzdanların saptanmasının zor olduğu da, bu son günlerde yapılan haberlerden bazıları olarak dikkat çekiyor.

Cotten’in vefatının ardından zor günler geçiren borsa, finansal sıkıntıyı aşabilmek için şirketi satmayı da düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment