Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Quentin Tarantino Davalık Olan “Pulp Fiction” NFT Koleksiyonu Çıkarıyor

Ünlü yönetmen Quentin Tarantino kült filmlerinden olan “Pulp Fiction” NFT koleksiyonu çıkaracağını kasım ayında açıklamıştı, bu açıklama sonrasında ise filmin yapımcı stüdyosu Miramax, Tarantino’ya telif hakları davası açmıştı. Tüm bunlara rağmen ünlü yönetmen koleksiyonun yakın bir zamanda çıkacağını duyurdu.

Davanın durumu film dağıtım haklarının içerisinde NFT’lerin nerede konumlandırılacağı bilinemediğinden kaynaklı olarak netleşmiş değil. Tarantino yalnızca filmin senaryo haklarına sahip durumda, filmin tüm Web 2 hakları ise yapım şirketi olan Miramax’e ait.

NFT koleksiyonunda yer alacak sahnelerin aslında filmin son kurgusunun dışında bırakılan video klipler değil, Tarantino’nun seslendirmesi eşliğinde senaryonun el yazısı metninin görüntülerinden hazırlanan klipler olacağı belirtildi.

Yasal sürece rağmen Tarantino ve ekibi, NFT’lerin 17 Ocak’ta başlayıp 31 Ocak’ta sona eren 7 “bölüm” halinde piyasaya sürüleceğini açıkladı. Her bölümün farklı bir NFT bonus sahnesi içerdiği de eklendi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!