Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

LG, Televizyonlarında NFT Desteği Açıkladı

Güney Kore merkezli teknoloji şirketi LG, Samsung’un Non-fungible token (NFT) sektörüne dahil olmasının ardından yeni televizyonlarının NFT destekli olacağını duyurdu.

Samsung’un yaptığı duyurudan bir gün sonra şu anki televizyonlarının NFT destekli olmasını planladıklarını belirten LG, ayrıca yeni çıkaracağı akıllı televizyonların ise NFT’lere optimize bir şekilde üretileceğini söyledi.

İstatistik sitesi Statista’nın verilerine göre dünyanın en büyük iki televizyon firması olan LG’nin ve Samsung’un, bu hamleleri NFT’yi ev ortamına getireceği için toplum tarafından daha çok benimsenmesine yol açacağı düşünülüyor.

Uzmanlara göre, NFT özellikli akıllı televizyon vaat edilmesi, NFT sektörünün aslında ne kadar büyük olduğunun bir göstergesidir.

Kazanmak için oyna modeliyle NFT kullanan, Decentraland, The Sandbox ve Axie Infinity gibi oyun şirketlerinin bu gelişmeden yararlanabileceği düşünülüyor.

Samsung ve LG’nin televizyonlar için NFT özelliği getirecek olmasıyla birlikte, dijital sanat eserleri ev içerisinde galeriye benzer bir şekilde sergilenebilecek. Bu durumun yeni bir trend olabileceği tahmin ediliyor.

Güney Kore’de teknoloji sektörü haricinde diğer sektörlerde de NFT’lere ilgi gösteriliyor. Güney Kore’nin popüler kredi kartı şirketlerinden biri olan Shinhan Card, geçtiğimiz günlerde ödeme uygulaması olan Shinhan Play’de NFT hizmeti başlattı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!