Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

R3 Blockchain Birliği, Avukatlar İçin Eğitim Kurulu Başlattı

R3 Blockchain kurulu FinExtra’da yayınlanan bir basın bültenine göre, 20 Şubat’ta avukatlar için yeni Blockchain teknolojileri hakkında dünyada eğitim verecek on hukuk firmasından oluşan bir ekip olan Yasal Mükemmellik Merkezini (LCOE) oluşturduklarını açıkladı.

100’den fazla finansal kuruluştan oluşan R3, 2015 yılında finansal işlemleri kolaylaştıran ve standartlaştıran dağıtılmış bir Ledger sistemi olan Blockchain platformu Corda’yı başlattı. Geçen yılın Aralık ayında Amazon Web Services’in R3’le yaptığı ortaklık, kullanıcıların AWP platformunda DApps dağıtmasına ve geliştirmesine olanak sağlayan Corda’nın markette yer almasını sağladı.

LCOE’yi oluşturan on firma arasında Ashurst, Baker McKenzie, Clifford Chance, Crowell & Moring, Fasken, Holland & Knight, Perkins Coie, Shearman & Sterling ve Stroock bulunuyor.

Basın açıklamasına göre bu hukuk firmaları avukatlar için Corda eğitim atölyelerine katılacak, R3’ün Blockchain araştırmasına erişebilecek ve her ay gerçek dünyadaki Blockchain proje demolarını alabilecek.

R3’teki CTO Richard Gendal Brown, yeni LCOE’yi avukatların Blockchain ile ilişkili yasal ve düzenleyici statüyü çevreleyen artan sayıda sorunun üstesinden gelmenin bir yolu olarak görüyor:

“İnsan dilindeki yasal nesir belgeleri ile akıllı sözleşme kodu arasında açık bir bağ kurma yeteneği, Corda’nın önemli bir özelliği. Bu, işletmeler arasındaki anlaşmaların otomatik olarak yürütülmesini sağlıyor. LCOE, R3’ün dünyadaki Corda kullanıcıları ağı tarafından kullanılan akıllı sözleşmeleri hazırlama konusunda tavsiyelerde bulunacak ve onlara yardımcı olacak avukatlarla doğrudan etkileşime girmesini sağlayacak”.

R3’ün yeni ekibi, Şubat 2017’de piyasaya sürülen dünyanın en büyük açık kaynaklı Blockchain girişimi olan Ethereum Girişimi Birliği (EEA) ile yakından benziyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment