Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

R3’ün Kurucu Ortağı Jesse Edwards, Kurumsal Blockchain Firmasından Ayrılıyor!

 R3‘ün kurucularından birisi olan Jesse Edwards, yeni gündeme gelen bir habere göre kurumsal blockchain firması R3 bünyesinden ayrıldı.

Sandler O’Neill bünyesinde eski bir yatırım bankacısı olarak çalışan Edwards, 2014 yılında R3 CEO’su David Rutter’a ve eski Standard Chartered yöneticisi Todd McDonald’a blockchain firmasının kurulması konusunda yardımcı olmuştu.

Edwards konu hakkında yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

”Burada çalışmamın bittiği ve devam etme zamanımın geldiği doğru. Bu benim profesyonel kariyerimin en iyi tecrübelerinden birisi oldu ve ben bu işletmeyi kurarken bu kadar yetenekli ve tutkulu bir takımla beraber çalıştığım için inanılmaz derecede ayrıcalıklı hissediyorum. R3 bir piyasa lideri ve bu teknolojiyi kendi endüstrilerinde uygulamak isteyen profesyonellerin seçimi olarak kabuğundan çıktı. Daha gururlu olamazdım.”

Görünüşe göre Edwards’ın firmadan ayrılması stratejik bir hamle gibi görülüyor. Özellikle R3’ün ilk fonlamasının yapılmasında önemli bir role sahip olan Edwards, Dfinitiy ve Tezos ile de yakın ilişkilere sahipti ve 50 milyon dolar ile 60 milyon dolar arasında bir fon toplamak için çalışıyordu.

R3 platformu geçtiğimiz yıllarda Ripple ile aralarında çıkan anlaşmazlık nedeniyle davalık olmuş ama durum daha sonra tatlıya bağlanmıştı. Büyük çaplı kurumsal firmalara blockchain çözümleri sunan ve Corda isimli yeni bir teknolojiye sahip olan R3, bazı ödeme kanallarında XRP kripto para birimini kullanması ve kullandırtması ile de tanınmakta.

CEO Rutter, Edwards’ın firmadan ayrılması hakkında yaptığı açıklamada kendisi ile çalışmaktan onur duyduğunu ve ileride başka projelerde yine yollarının kesişebileceğini ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment