Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hamas Örgütünden Yeni Bitcoin Çağrısı!

Hamas’ın askeri kolu olan İzzeddin el-Kassam Tugayları, Bitcoin bağışı konusunda duyuru yapmalarının üzerinden birkaç ay geçmesine rağmen destekçilerine yeni bir çağrı yaptı ve lider kripto para  ile destek beklediklerini açıkladı.

CCN kaynağının aktardığı habere göre yapılan yeni duyuru ”Direnişi Destekleyin” projesinin içerisinde yer alıyor. Hamas örgütü Avrupa Birliği, ABD ve İsrail tarafından terörist bir kurum olarak kabul edilse de, Türkiye için böyle bir durum söz konusu değil.

Hamas ilk olarak Bitcoin aracılığıyla bağış duyurusunu yaptığında, kripto paraları tercih etmelerinin arkasında yatan sebebin bunların hiçbir şekilde durdurulamıyor olması olduğunu belirtmişti. Geçmişte fon alabildiği kanalların birçoğu kapanan veya kapatılan Hamas, Telegram’dan yayınladığı mesaj ile bu yüzden İsrail’i suçladı.

”İsrail direnişle desteğimizi kesmeye çalışarak mücadele ediyor ancak dünyanın dört bir yanındaki direniş destekçileri bizi desteklemek için alternatif yollar arayarak Siyonist girişimlerle savaşmaya devam ediyor.”

İlgili örgüt birkaç ay önce yaptığı ilk çağrı sonucu 2.500 dolar değerinde Bitcoin bağışı almıştı. İlginç olan ise Hamas’ın Bitcoin cüzdan adreslerinin ABD tabanlı Coinbase kripto para borsası bünyesinde yer alıyor olması oldu. İsrail tabanlı kaynaklar Coinbase kripto para borsasını ilgili durum yüzünden sert bir şekilde eleştirdi ancak Coinbase’den konu hakkında herhangi bir açıklama gelmedi.

Hamas’ın yeni Bitcoin bağış talebinin ne kadar destek çekeceği bilinmese de, durumun yeniden Coinbase üzerine eleştiri çekeceği kesin gibi gözükmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment