Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rakuten, Nakitsiz Ödemeler İçin Japonya’nın En Büyük Demiryolu Firması İle Anlaştı!

5 Haziran tarihinde paylaşılan yeni bir habere göre, Japonya’nın e-ticaret devi Rakuten, Japonya’nın en büyük demiryolu firması olan JR East ile nakitsiz ödemeleri arttırmak için bir ortaklığa imza attı.

Söz konusu ortaklı, abone bileti kullanan kişilerin doldurulabilir akıllı bilet kartlarını Rakuten’in özel mobil uygulaması ile doldurabilmelerini sağlayacak. Yapılan bu ortaklık ve mobil uygulama entegrasyonu sayesinde 5.000’den fazla tren istasyonu, 50.000’den fazla otobüs hattı ve Japonya içerisindeki 600.000’den fazla mağazada direkt olarak mobil ödeme uygulamasını kullanma imkanı üretilip, nakit paraya olan ihtiyaç azaltılacak.

Bugün yapılan bir basın açıklamasına göre bu hizmet 2020 yılının Bahar döneminde piyasaya sürülebilir. Açıklamanın devamında iki firmanın nakitsiz toplum ağını genişletmek için ortak birden fazla girişime imza atabileceği de vurgulandı.

Rakuten geçtiğimiz 2018 yılının Ağustos ayında Everybody’s Bitcoin isimli kripto para borsasını 2.4 milyon dolara satın almış ve bunu yapılandırıp kendi kripto para platformu haline getirmişti. Rakuten’in yaptığı yeni ortaklık aslında kripto para platformu için bir zemin hazırlama çalışması olabilir ve 2020 yılında Rakuten’in mobil uygulaması aracılığıyla kripto para birimlerinin milyonlarca Japon vatandaşı tarafından kullanıldığını görebiliriz.

Kripto para birimleri kesinlikle her yıl gelişmeye ve geliştirilmeye devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment