Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rakuten’in Borsası Kayıt İşlemlerini Tamamladı

Japonya’nın en büyük e ticaret şirketlerinden birisi olarak gösterilen Rakuten, Rakuten Wallet adını verdiği kripto para borsası ile ilgili olarak gereken kayıt işlemlerini tamamladığını, yaptığı bir basın açıklaması ile duyurdu.

Gelecek ay kullanıma girmesi beklenen borsa ile birlikte Rakuten, kripto para sektörüne giren bir başka dev Japon şirketi olarak kayıtlara geçecek.

Bu ayın başında Everybody’s Bitcoin ismini yeniden yapılandıran ve 2.4 milyon dolar ödeyerek satın aldığı ürünü, yeniden markalaştıran Rakuten’in borsasının yeni adı, Rakuten Wallet olmuştu.

Satın alım işleminden sonra yapısında değişiklikler ve iyileştirmeler yapılan borsa ile ilgili olarak yapılan basın açıklamasında, şu noktalara değinildi:

”Rakuten Wallet, son dönemde giderek popüler olan kripto para sektöründe fark yaratacak bir proje olacak. Müşterilerin kripto para hizmetlerini daha güvenli bir şekilde kullanmalarını ve yine kendilerini güvende hissedecekleri bir şekilde dizayn edilen bu borsanın çok iyi şeyler başarmasını bekliyoruz.”

Rakuten’in satın aldığı Everybody’s Bitcoin borsası, bilindiği gibi Japon Finansal Hizmetler Kurumu (FSA) ile bazı sorunlar yaşamıştı. FSA, Everybody’s Bitcoin’in tam lisans alması için bazı iyileştirmeler yapması gerektiğini kaydetmişti.

Bilindiği üzere, geçtiğimiz yıl yaşanan ve çalınan paraların boyutu ile tarihin en büyük borsa hack olayı olarak da gösterilen Coincheck saldırısının ardından Japonya, kripto para borsalarına yönelik denetimleri ve regülasyonları sıkılaştırmış ve borsaların sistemlerinde iyileştirmeler yapmalarını talep etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment