Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Raoul Pal: Ethereum Fiyatı 20 Bin Dolar Olabilir

Ethereum, 4 Ocak tarihinde 1000 dolar seviyesini aşarak uzun zamandır görmediği dört haneli fiyat seviyesine ulaştı. Raoul Pal, Bitcoin ve Ethereum arasında bir ilişki olduğunu göstererek ETH’nin 20 bin dolara çıkabileceğini öne sürdü.

Real Vision CEO’su Raoul Pal, Ethereum fiyatının 20 bin dolar seviyesine çıkabileceğini iddia etti. Pal, iddiasını desteklerken Bitcoin ve Ethereum arasında görülen benzerliklere dikkat çekti. CEO, iki kripto para arasındaki ilişkiyi açıklarken Metcalfe kanununa (Metcalfe’s Law*) değindi.

*Metcalfe’s Law, ağ etkisi olarak bilinen bir kanundur. Bu kanuna göre, bir ağ üzerinde artan kullanıcı sayısı doğrusal olarak ağ üzerindeki trafiği artırır. Bunun kripto para birimlerine olan uyarlamasında ise aktif kullanıcı sayısı baz alınır.

Ethereum = Bitcoin

Raoul Pal, Metcalfe kanununa göre hazırlanmış olan bazı analizlere açıklamasında yer verdi. Öncelikle Bitcoin aktif adres sayısı ve fiyatı ile oluşturulmuş bir grafik gösterdi ve aktif adreslerin fiyat ile ilişkisinin ağın değerini oluşturduğunu belirtti. Aynı kuralı Bitcoin piyasa değeri üzerinde de gösteren Pal, fiyat ve piyasa değeri arasında benzer bir paralellik olduğunu ifade etti.

ethereum-dolar
Metcalfe’s Law’a göre Bitcoin aktif adres sayısı ile fiyatı arasındaki ilişkiyi gösteren grafik.

Raoul Pal, Metcalfe’s Law’ın hem Bitcoin hem de Ethereum’a uygulandığında oldukça benzer bir grafik görünümü elde edildiğini söyledi. Ardından sadece Ethereum aktif adres sayısı ile fiyatı arasındaki ilişkinin gösterildiği bir grafik paylaşan Pal, “Metcalfe kanunu, BTC ve ETH fiyatını gösteren kilit faktör olabilir” yorumunu yaptı.

Ethereum fiyat grafiği BTC’ye paralel görünümde

Raoul Pal, Metcalfe kanununa göre yapılan BTC ve ETH karşılaştırmalarının ardından her iki kripto para arasındaki asıl benzerliğe değindi. Pal, BTC ve ETH’nin aktif adres sayıları aynı seviyedeyken fiyat grafiklerinin de aynı çizgide ilerlediğini açıkladı.

Grafikte, Haziran 2017’den itibaren Ethereum aktif adres sayıları ile 2013-2019 yılları arasında Bitcoin’in aktif adres sayılarının Metcalfe kanununa göre ilişkisi gösteriliyor. Grafik incelendiğinde, her iki kripto para arasında fiyat paralelliği olduğu görülüyor.ethereum-dolarPal, yapılan analizlerde Ethereum ve Bitcoin fiyatının tamamen aynı seviyede ilerlemesi ile birlikte “Ethereum bu döngüye paralel şekilde 20 bin dolara çıkabilir.” dedi. CEO, Bitcoin’de benzer döngüler görüldüğünü bir kere daha hatırlattı.

Son olarak Raoul Pal, her ne kadar Bitcoin ve Ethereum farklı kripto varlıklar olarak görülse bile çok büyük benzerliklere sahip olduğunu vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!