Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rapor: Blockchain Teknolojisinin Kullanım Oranı Geçtiğimiz Yıl İki Kat Arttı

Ünlü dijital güvenlik firması Gemalto, Blockchain teknolojisinin şirketler arasında ne denli popüler olduğuna yönelik önemli bir araştırmanın sonuçlarını yayınladı. 2018 yılı ile ilgili olarak Blockchain teknolojisinin şirketlerin yaşantısına ne kadar girdiğinin cevabını bulmaya çalışan ankete göre; nesnelerin internetin verilerinin depolanması, hizmetler ve araçlar konusunda Blockchain teknolojisinin kullanımı, bir önceki yıla oranla şirketler arasında tam iki kat artış göstermeyi başardı.

Özellikle nesnelerin interneti sektöründe Blockchain kullanımının 2017 yılında yüzde 9 olan rakamını, 2018 itibari ile yüzde 19’a çıkardığına vurgu yapan Gemalto, buna karşın halen birçok firmanın regülasyon kurumlarının kararlarını beklemeden hamle yapmak istemediğini de belirtti.

Gemalto’da veri korunmasından sorumlu CTO olarak çalışan Jason Hart, şu anda teknolojinin iyi gittiğini ancak yine de, regülasyonlar konusunda bir şeyler yapılması gerektiğini ifade ederken, şunları söyledi:

”Yaptığımız araştırmada Blockchain teknolojisinin kullanım oranının arttığını görmek mümkün. Bu önemli bir detay ancak tabi ki tüm resmi bütünüyle bize göstermiyor. Şu anda birçok şirket, baş etmesi gereken veri setinin büyüklüğünden dolayı ciddi baskı altında ve bununla başa çıkabilmek için bazı güvenlik yatırımları yapıyorlar. Bunların başında da Blockchain teknolojisi geliyor. Şirketler, bu teknoloji ile birlikte kendilerini daha garantiye almak istiyorlar. Ancak yine de hükümetlerin bu konu hakkında geç kaldığını belirtmek gerekiyor. Regülasyon konusundaki belirsizlikler, bazı şirketlerin adım atmasını şu an için engelliyor ve bu durumun değişmesini bekleyen çok sayıda şirket de var.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment